גידרה בכלי חרס של מומי אלקובי עם שאול בן אדרת
מומי אלקובי במתכון לגידרה טעימה וואו שאתם חייבים להכין, מתוך התוכנית “כמו של סבתא”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 ק”ג בשר צלי כתף חתוך גס
2 ראשי שום לא קלופים
2 כוסות חומוס גרגירים מושרה לא מבושל (אפשר סנפרוסט)
8 גרעיני הל
1 אגוז מוסקט שלם
מעט צנוברים
1/4 כוס שמן
1 כף כורכום
2-3 כפות כמון
1/2 כוס סמנה (חמאה מזוקקת, רותי תקנה)
1/2 קילו אורז- הודי
מלח, פלפל
אופן הכנה
1 משמנים את כד החרס ושמים את הבשר בתוכו.
2 מוסיפים את הכמון, אגוז מוסקט מגורד וגרעיני הל מפוצחים, מלח, שיני שום לא מקולפות.
3 מוסיפים את החומוס וכף כורכום.
4 מכסים את הבשר עם מים.
5 מכסים את הכד עם נייר כסף ומחוררים בעזרת מזלג.
6 מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות עד שהבשר נהייה רך מאוד – כשעה וחצי עד שעתיים.
7 מוציאים את הכד מהתנור.
8 מטגנים צנוברים עד להזהבה ושופכים פנימה.
9 מכניסים את האורז לכד.
10 ממלאים מים שיכסו את האורז ועוד קצת.
11 מכסים שוב עם נייר כסף ומכניסים חזרה לתנור.
12 מכניסים לתנור וכעבור בערך חצי שעה בודקם אם האורז מתחיל להיות מוכן ומערבבים.
13 כשהאורז מוכן, פותחים את הכד ושמים בתוכו את הסמנה, סוגרים וממתינים עשר דקות כדי שהיא תשקע.
14 הופכים את הכד לתוך סינייה גדולה (מגש שטוח).