מרק מלוחיה – מרק מצרי עם רוטב בצד של פותנה ג'אבר

מרק מלוחייה עשיר בעלים ירוקים ובריח תבלינים נהדר. פותנה ג’אבר מכינה מלוחיה מצרית ליום חורפי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מלוחיה
1 ק”ג עלי מלוחיה
1 בצל
3 כפות שמן
1/2 ראש שום קלוף
1 לימון
1 עגבניה בינונית שלמה
מלח
1 ליטר ציר עוף
רוטב
2 עגבניות
2 פלפלים ירוקים חריפים
6 שיני שום
1/4 צרור כוסברה
3 כפות שמן זית
מלח

אופן הכנה

אופן הכנה
המלוחיה
1 קוצצים את עלי המלוחיה במעבד מזון.
2 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
3 מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את המלוחיה ומערבבים.
5 חורצים צלב בעגבניה ומוסיפים לסיר עם המלוחיה.
6 כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
7 מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
8 קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחיה.
רוטב
1 טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחיה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות