מיני ברולה הפוך ללא מבער (ברנר) של מירי מתוקה ארזי

מירי מתוקה ארזי עם מתכון לקינוח שהוא חביב הקהל, מיני ברולה מתוך התוכנית "פשוט לאפות"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 תבניות סיליקון 1/2 כדור קטן, 24 שקעים
250 מ”ל שמנת מתוקה (1 מכל)
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
3 כפות סוכר
4 חלמונים
לקרמל שומשום
125 גרם סוכר
30 גרם חמאה
50 גרם שומשום

כדי להתאים את מספר יחידות הקרמל למספר יחידות כדורי הברולה, יש להכין מתכון זה פעמיים. חשוב להכין כל מנה בנפרד על מנת שתוכלו לעבוד בנוחות עם הקרמל החם.

אופן הכנה
הברולה
1 מחממים תנור ל – 120 מעלות.
2 יוצקים את השמנת לסיר, חוצים את מקל הווניל, מוציאים את הגרגירים מהתרמיל ומוסיפים לסיר את הגרגרים והתרמיל עצמו. מביאים לרתיחה.
3 בקערה נפרדת מניחים את הסוכר והחלמונים, וטורפים קלות במטרפה ידנית – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 כשהשמנת הגיעה לסף רתיחה, יוצקים אותה לאט ותוך כדי טריפה מתמדת לתערובת החלמונים, מעבירים את המסה דרך מסננת אל מד ליטר (המסננת תבטיח שלא יהיו גושי ביצה במסה).
5 יוצקים את המסה לשקעים בשתי תבניות הסיליקון.
6 מקררים את המיני ברולה לטמפרטורת החדר ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים.
7 את קליפת המקל מנגבים מהשמנת ומייבשים – לקישוט.
הקרמל
1 חשוב להכין את משטח העבודה מראש, כיוון שברגע שהקרמל מוכן יש לעבוד מהר.
2 הכנת משטח העבודה: יש להניח על קרש חיתוך גדול נייר אפייה, נייר אפייה נוסף, שני מערוכים, סכין שף חדה וכפפות לטקס על הידיים.
3 על מנת להצליח לעבוד עם כל כמות הקרמל, מומלץ לבצע את פעולת הקירמול והעיצוב פעמיים: במחבת כבדה מניחים את מחצית מכמות הסוכר ומקרמלים על אש בינונית עד לקבלת צבע קרמל/דבש חום, מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומוסיפים את השומשום.
4 יוצקים על נייר אפיה המונח על קרש החיתוך מעט מהקרמל (כרבע מהמסה) מומלץ בקו ישר ניצב. מניחים על גבי המסה את נייר האפייה הנוסף ומרדדים בזריזות לעובי דקיק (כ – 3 – 2 מ”מ). מקלפים את הנייר העליון, חותכים למשולשים ומניחים כל אחד על מערוך לרגע קט, על מנת שמשולשי הקרמל יקבלו את הצורה המעוגלת.
5 חוזרים על הפעולה עם יתר המסה: מקרמלים את יתרת הסוכר וחוזרים על הפעולה. שומרים בכלי אטום עד להגשה.
לקראת ההגשה
1 מוציאים מהמקפיא ומשחררים מיד את המיני ברולה מהסיליקון. מניחים על צלחת יפה את עלי הקרמל, בקצה כל אחד מניחים ברולה, חותכים את קליפת המקל לרצועות קטנות, מעטרים את הברולה ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות