מיני פיצות – פיצ’טה – מהמטבח האיטלקי
מתכון קל שאפשר להכין עם הילדים – במקום בצק משתמשים במיני פיתות או לחמניות, פתרון מושלם כשלא מצליחים להחליט על תוספות לפיצה – כי לא צריך להחליט! האיטלקים קוראים להם פיצ’טות – מתוך התכנית “לבשל כמו איטלקים – Cook Like an Italian”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל – 4 סועדים:
לרוטב המרינרה:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מלח
מספר ענפי אורגנו – מופרדים לעלים
500 מל’ רסק עגבניות (Passata) 200 מל’ מים
לפצ’טה:
5 לחמניות עגולות חצויות לאורך או מיני פיתות
200 גרם עגבניות שלמות מקולפות משומרות
4-5 פילטים של אנשובי
4 קישואים קטנים (תינוקות) חצויים לאורך
1 כף צלפים
10 זיתים איכותיים ללא הגרעין
3 כוסות בייבי מוצרלה
2-3 לבבות ארטישוק חצויים או חתוכים לקבעים
2-3 כפות גבינת ריקוטה
כמה פרוסות נקניק מורטדלה (לא חובה)
עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות
2 הכנת רוטב המרינדה: מטגנים עם שמן זית את השום והאורגנו. מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומתבלים במלח. מבשלים 10-15 דקות ומניחים בצד
3 מצפים את תבנית התנור בנייר אפייה. מרטיבים את חצאי הלחמניות במים וסוחטים. בעזרת כפות הידיים מועכים ומשטחים את הלחמניות
4 מניחים את הלחם על המגש. על 4 חתיכות מניחים את העגבניות המקולפות המשומרות ומעט מהמיץ שלהם. על יתר הלחמניות שמים את רוטב המרינרה
5 משם ניתן לשחק עם כל התוספות ולשים איזה שילובים שרוצים על כל פיצה – אנשובי וצלפים עם מעט שמן זית ומלח / לבבות ארטישוק עם נקניק / מלח ושמן זית /בייבי זוקיני ואנשובי / גבינת ריקוטה / זיתים עם מה שרוצים
6 מכניסים לתנור ל – 15 דקות. מוציאים ומוסיפים מעל כל פיצה את הבייבי מוצרלה. אופים לעוד 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה והחלק העליון של הפיצות מעט זהוב
7 מוציאים מהתנור ומטפטים שמן זית מעל לכל פיצה
8 מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים מעל לפיצות עם הזוקיני והאנשובי וניתן להוסיף גבינת ריקוטה