מיני סופגניות

מתכון של אסטלה לסופגניות הקלאסיות  – הפעם בגרסה מוקטנת למינימום יסורי מצפון

אסטלה
12.08.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח לחם לבן מועשר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
40 גרם שמרים
220 מ”ל מים
30 גרם סוכר
2 גרם מלח
3 חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
15 מ”ל ברנדי/ רום / לימונצ’לו
גרידה מ – 2 לימונים
צילום: מנחם גרייבסקי, הכלים באדיבות סבתא לה כלי אמייל, מיני סופגניות של אסטלה
אופן הכנה
1 מפוררים את השמרים לתוך הקמח.
2 מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף את המלח.
3 לשים ידנית עד קבלת מרקם הומוגני לקבלת בצק מאד קשה ולא דביק, (ניתן ללוש את הבצק על ידי וו לישה במיקסר חזק).
4 מכסים את הקערה ומשאירים לבצק הרבה אויר לנשימה. לא לחנוק בניילון נצמד.
5 לאחר כ – 45 דקות “מפילים ” את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב כ – 20-15 דקות.
6 מחלקים לכדורים של כ- 35 גר’ ( גודל של אגוז מלך).
7 מכדררים ומניחים על משטח מקומח קלות.
8 מתפיחים עוד כ- 20 דקות עד להכפלת הנפח.
9 מחממים שמן ל – 180-170 מעלות, ומעבירים בזהירות את הסופגניות לשמן החם עם החלק העליון לשמן.
10 מטגנים מכל צד כ-1-1.5 דקות.
11 מוציאים בכף מחוררת מהשמן ומניחים על נייר סופג.
12 מפדרים מעל באבקת סוכר וממלאים בריבה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: