קרמשניט של ג'קי אזולאי עם אמא שלה
אמא של ג'קי אזולאי על הסט עם מתכון לקרמשניט. מתוך העונה הראשונה של "אצל ג'קי" – מתכונים של אמא
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת בצק עלים חתוך למלבנים ואפוי על פי הוראות היצרן. אם אין אפשר לרכוש חבילת בצק עלים ולחתוך לפני או אחרי האפיה.
2 חבילות פודינג בטעם וניל צרפתי או קרם פטיסייר
2 גביעים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2-1 כפות אבקת סוכר
לקישוט: אבקת סוכר וסלסלת תותים טריים-נוי השדה
אופן הכנה
עלי הקרמשניט
1 בשלב הראשון אופים את עלי הקרמשניט לפי הוראות היצרן.
הכנת הקרם
1 בקערת מיקסר מקציפים פודינג וניל צרפתי או קרם פטיסייר, שמנת מתוקה, חלב ותמצית וניל לקרם יציב, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק.
2 שוטפים את התותים, פורסים בסכין לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם סוכר וברנדי או רום.
3 מניחים עלה קרמשניט על צלחת הגשה ומזלפים מעל שכבה צפופה של טיפות קרם וניל.
4 מסדרים על הקרם שכבה של תותים פרוסים ומכסים בעלה קרמשניט נוסף
5 חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של קרם ותותים וסוגרים בעלה קרמשניט נוסף.
6 שומרים את העוגה במקרר, מפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות לפני ההגשה.טיפ!מחוץ לעונת התותים ניתן להשתמש בפירות יער דובדבנים תאנים ענבים אננס משמשים משומרים
**** אופציה נוספת – שמים הבצק בתנור ומניחים עליו תבנית תנור כבדה כדי לא לתת לבצק לתפוח , במקום לחתוך לחצי לאחר האפייה