פאי לימון מושלם – הקינוח האהוב על אבא של מילה מנבחרת קנווד קידס
מתכון לפאי לימון חלומי, שילדים ומבוגרים ייהנו להכין יחד! עם המיקסר של Kenwood, ההכנה הופכת לקלה ומהנה במיוחד, כך שגם "השפים הקטנים" יוכלו ליהנות מהתהליך.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה + זמן התייצבות במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס הפאי:
400 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"
200 גרם חמאה מומסת
לקרם הלימון:
80 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (כלימון וחצי בינוניים)
2 מיכלי גבינת שמנת (400 גרם סך הכל), בטמפרטורת החדר
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
1 פחית חלב מרוכז
גרידת לימון מלימון שלם
1 כפית תמצית וניל איכותית
6 חלמונים מביצים גדולות (L)
4 כפות קורנפלור (60 גרם)
למרנג:
6 חלבונים מביצים גדולות (L)
350 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
מכינים את הבסיס:
1 במעבד מזון טוחנים את ביסקוויטי הפתי בר לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
2 מהדקים את התערובת היטב לתחתית ודפנות של תבנית פאי או רינג מתאים.
3 מכניסים את הבסיס להקפאה בזמן שמכינים את קרם הלימון.
מכינים את קרם הלימון:
1 בקערת מיקסר גדולה עם וו גיטרה (או בלון הקצפה), מערבבים יחד את כל חומרי המלית: מיץ לימון, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, חלב מרוכז, גרידת לימון, תמצית וניל, חלמונים וקורנפלור. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
אופים את הפאי:
1 יוצקים את מלית הלימון על בסיס הביסקוויטים הקפוא.
2 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס (חום עליון ותחתון) במשך 40-45 דקות, עד שמלית הלימון מתייצבת בשוליים.
3 זה בסדר אם היא עדיין מעט רוטטת במרכז.
4 בסיום האפייה, מוציאים את הפאי ומניחים לו להצטנן בטמפרטורת החדר. לאחר שהעוגה מצטננת מעט, מכניסים אותה למקרר להתייצבות.
5 מומלץ לתת לפאי להתייצב לפחות שעתיים לפני שמניחים עליו את המרנג.
מכינים את המרנג:
1 מניחים קערה חסינת חום על סיר עם מים רותחים (שיטה הנקראת "בן מארי"), כך שהקערה לא תיגע במים. ושמים בקערה את החלבונים והסוכר.
2 כשהגז דולק על אש בינונית, טורפים היטב את החלבונים והסוכר ללא הפסקה, עד שהסוכר נמס לחלוטין ואין יותר גושי סוכר. כך בעצם מפסטרים את החלבונים.
3 מסירים את הקערה מהאש. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר של Kenwood עם בלון הקצפה, ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ-10 דקות, עד שמקבלים מרנג יציב, מבריק ובעל שיאים קשים.
4 מניחים את המרנג על קרם הלימון בפאי ומסדרים אותו בצורה הרצויה.
5 אם יש ברנר ביתי והורים נמצאים בסביבה, אפשר לחרוך בעדינות את המרנג לקבלת מראה שזוף וטעם קרמלי.