עוגת שוקולד חמה של מיקי שמו – קלה להכנה

עוגת שוקולד נימוחה, נפלאה וקלה להכנה, אפשר להגיש אותה בתוספת גלידת וניל או פירות מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס”מ:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
6 ביצים
300 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
140 גרם קמח
לציפוי:
250 מ”ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן הכנה
עוגת שוקולד
1 ממיסים את השוקולד המריר למשך 2 דקות במיקרוגל.
2 ממיסים את החמאה למשך דקה במיקרוגל, יוצקים לקערת השוקולד המומס ומערבבים לתערובת אחידה.
3 מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 4 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מקפלים את השוקולד והחמאה לתערובת הביצים. מנפים לתוך התערובת גם את הקמח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.
5 יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. יש להמתין שהעוגה תצטנן מעט לפני הוספת הציפוי.
הציפוי
1 מחממים בסיר שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים לתוך קערת השוקולד המריר.
2 מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה. משהים למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.
3 הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס. מניחים אותה על גבי רשת כשמתחתיה תבנית אפייה.
4 יוצקים בעזרת מצקת את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה. שומרים במקרר את שארית הציפוי.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

2 תגובות

  • יאיר says:

    מדוע העוגה נקראת עוגת שוקולד חמה?תודה

    • ליז מירון says:

      היי יאיר, עוגת השוקולד הזו היא הכי טעימה כשהיא חמה ויצאה זה עתה מהתנור 🙂 שיהיה בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם: