שומשומיות טחינה ופצפוצי אורז של מיקי שמו

מתכון לנשנושים מתוקים עם חמאת בוטנים מתוך התכנית "מתוק או מלוח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית מרובעת בגודל 22X22 ס”מ:
100 גרם חמאה
100 גרם טחינה
150 גרם דבש
75 גרם סוכר דמררה
225 גרם פצפוצי אורז מלא
125 גרם שומשום קלוי
100 גרם חלבה
1 כף אבקת נס קפה
חטיפי אנרגיה של מיקי שמו. צילום: איתיאל ציון
שומשומיות של מיקי שמו. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
שומשומיות טחינה ופצפוצי אורז:
1 בסיר קטן מחממים את החומרים הבאים: חמאה, טחינה, דבש, סוכר דמררה וכף נס קפה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2 בקערה רחבת שוליים שמים את הפצפוצי אורז מקמח מלא, שומשום קלוי והחלבה.
3 שופכים את תערובת החמאה לתוך הקערה ומערבבים הכל עד לאחידות.
4 מניחים ניילון נצמד בתחתית התבנית ומעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים ומהדקים היטב את התערובת ומעבירים למקרר למשך כשעתיים לפחות.
5 מוציאים מן המקרר וחותכים לריבועים למלבנים בגודל 2 ס”מ על 2 ס”מ. שומרים במקרר עד כ- 10 ימים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות