צ'ורוס מתוקים של מיקי שמו, אין כמו טוויסט ספרדי !

הקינוח הספרדי האהוב שמתאים לחנוכה אבל לא רק – צ'ורוס מתוק

ה"צ’ורוס" הקטן, מקורו בספרד ובאמריקה הלטינית. המוצר הינו קריספי בחוץ ורך מבפנים. ה”צ’ורוס” הוא כמו לביבה צרה ודקה שאותה מטגנים בשמן עמוק ישירות מ”שקית הזילוף”. מיד עם הוצאת ה”צ’ורוס” בסיום הטיגון, נהוג לטבול אותו היישר בסוכר.

להגשתו הסופית ניתן להוסיף רוטב שוקולד חם או ריבת חלב וקפה חזק וקצר.

המתכון מתאים לכ – 12-10 יחידות.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לבצק
50 גרם חמאה
180 מל' חלב – 1/3 כוס
כפית מיץ לימון
קורט מלח
2 ביצים “M”
100 גרם קמח- 1/2 כוס
מרכיבים לציפוי:
200 גרם סוכר
שמן לטיגון
אופן הכנה
צ'ורוס מתוק
1 בסיר בינוני מחממים את החמאה והחלב על “אש בינונית”. כשהחמאה נמסה מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מוציאים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח וקורט המלח ומערבבים היטב בעזרת “כף עץ” עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומצננים.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מעבירים אותה לשקית זילוף עם “צינתר כוכב” (פיית זילוף משוננת) הכי גדולה שיש לכם (מס’ 18).
3 בנתיים ממלאים סיר טיגון בשמן קנולה עד 1/3 גובה ומביאים לטמפ’ טיגון.מזלפים פנימה את ה”צ’ורוס” באורך של 10 ס”מ ומטגנים עד כ – 4 דקות עד להזהבה.
4 מוציאים את ה”צ’ורוס” מן השמן היישר לצלחת עם נייר ניגוב ומשם אחרי דקה לתערובת הציפוי של הסוכר והקינמון.
5 מגישים לצד רוטב השוקולד (ראי מתכון של הציפוי טירמיסו בכוס) והקפה החזק.
טיפ:
1 רצוי לא לזלף יותר מ – 2-3 בטיגון אחד כי אז הטמפ’ של השמן יורדת והם יוצאים ספוגים בשמן.
גיוון:
1 לציפוי ניתן להוסיף כחצי כפית קינמון טחון ולערבב היטב עם הסוכר.את ה”צורוס” מגלגלים בתערובת הזו. ניתן לזלף שוקולד/חלבה/ריבת חלב לאחר הטיגון ולהגיש-הפתעה מושלמת!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: