טורט אסטרהאזי – עוגת שכבות מלאה בכל טוב של מיקי שמו

היישר מהמטבח האוסטרי מגיעה אלינו עוגת השכבות המפוצצת טעמים משובחים מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק אוסטריה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
6 יחידות חלבונים “XL”
½ כוס + 2 כפות סוכר קנים לבן
2 כוסות אגוזי מלך (240 גרם)
1/2 כוס קמח ( 70 גרם)
לקציפת קפה
2 מיכלי שמנת מתוקה ( 500 מ”ל)
1/2 כוס סוכר ( 50 גרם)
2 כפיות קפה נמס ( 6 גרם)
1 כף פודינג
לקישוט
אגוזי לוז גרוסים קלויים
אופן הכנה
מכינים את השכבות בצק
1 מחממים תנור ל- 160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
3 מקפלים את האגוזים והקצף לתערובת אחידה.
4 מסמנים את קוטר התבנית עם עפרון על תבנית המרופדת בנייר אפייה כך שבכל תבנית יש 2 עיגולים.
5 מתיזים מעט תרסיס שמן קנולה.
6 מורחים עם מרית שכבה דקה ואחידה מן תערובת האגוזים על כל אחד מן העיגולים שעל גבי נייר האפייה.
7 אופים כ – 18-20 דקות עד להזהבה.
8 מצננים.
מכינים את הקצפת
1 מקציפים את השמנת , הסוכר והקפה היטב עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.
מרכיבים את העוגה
1 מניחים שכבה אחת של בצק אגוזים בתחתית תבנית 24.
2 מורחים עליה שכבה דקה של קציפת קפה. חוזרים על פעולה זו עם יתרת בצקי האגוזים וקציפת קפה.
3 מורחים שכבה דקה מאוד של קציפת קפה ומעטרים באגוזי לוז גרוסים.
גיוון:
1 ניתן להכין את העוגה עם 3 בצקים מאותם החומרים כך שתתקבל עוגה עם שכבות בצק מעט יותר גבוהות ומודגשות.
2 ניתן להחליף את האגוזים בבוטנים.
טורט אסטרהאזי של מיקי שמו
עוגת שכבות טורט אסטרהאזי של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות