אלפחורס של מיקי שמו

העוגייה הארגנטינאית שמשגעת את כולנו – כזו קטנה אבל אי אפשר לפספס אותה
מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק ארגנטינה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

50 עוגיות
175 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 ביצים מידה L
קליפה מגוררת מ- 1/2 תפוז
100 גרם קמח
250 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
למלית
250 גרם ריבת חלב איכותית
לציפוי
קוקוס טחון
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה

אלפחורס
אלפחורס של מיקי שמו. צילום: עידן הרשקו
אופן הכנה
מכינים את העוגיות
1 מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ- 2 דקות במהירות איטית.
2 מוסיפים ביצים וקליפת תפוז ומערבלים כחצי דקה.
3 מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה נפרדת.
4 מנפים לתוך תערובת החמאה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר
6 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
אופים את העוגיות
1 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
2 מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס”מ.
3 קורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס”מ.
4 אופים כ- 15 דקות רק עד להזהבה קלה ומצננים.
מרכיבים את העוגיות:
1 ממיסים על בן מארי שוקולד מריר עם השמן.
2 מחממים את ריבת החלב במיקרוגל ולאחר החימום מעבירים לשקית זילוף צנתר מס 1
3 הופכים כמחצית ממספר העוגיות, כך שהצד החלק שלהן כלפי מעלה ומזלפים עליהן את המלית. מכסים ביתרת העוגיות ומצמידים בעדינות.
4 טובלים בשוקולד המריר ומפזרים מעל קוקוס.
5 שומרים את העוגיות בשקית אטומה כי הן מאבדות טריות במהירות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות