פשטידת מחאמר מרוקאית של ג'קי אזולאי
מח’אמר מרוקאית או מעקודה? איך שאתם תחליטו לקרוא לה ככה יהיה! עושים סדר “אצל ג’קי” בכל מה שקשור לפשטידה המוכרת והאהובה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 תפוחי אדמה גדולים
1.5 כוס מיקס אפונה וגזר
8-10 ביצים
1 צרור פטרוזליה
0.5 לימון סחוט
מלח
פלפל
כורכום
1 בצל גדול מטוגן
מעט שמן
אופן הכנה
1 בסיר עם מים רותחים, מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומסננים ממים בסיום.
2 מוערכים את תפוחי האדמה לכדי פירה, מקררים ומוסיפים 8 ביצים.
3 בקערה נפרדת, מערבבים את לקט הירקות, התבלינים, פטרוזיליה, מעט לימון והבצל המטוגן.
4 מעבירים הכל לקערה אחת ומערבבים.
5 מחממים שמן בסיר עגול ורחב ( קוטר 24 ס”מ), שופכים את התערובת ומבשלים במשך כ-50 דקות.
6 לאחר האפייה מצננים, הופכים על מגש עגול ושטוח ומגישים
מחמאר
ש קטנה והאם לכסות בזמן הבישוללא הופכים את הסיר כאדי לאפות את הלמעלה
ש קטנה והאם לכסות בזמן הבישוללא הופכים את הסיר כאדי לאפות את הלמעלה
לאה says:
נכון
נכון
rotem says:
מבשלים או אופים את הפשטידה. לא ברור באופן ההכנה
מבשלים או אופים את הפשטידה. לא ברור באופן ההכנה
נורית says:
בעיקרון מבשלים על אש קטנה
את יכולה גם לאפות אם את רוצה
(או חצי חצי)
את יכולה גם לאפות אם את רוצה (או חצי חצי)
מיקה says: