פסקדו אל מוחו דה אחו (דג מקסיקני עם שום) של עומר מילר
עומר מילר מביא אלינו את המטבח המקסיקני עם דג בניחוח שום שאתם פשוט חייבים לנסות, מתוך התוכנית "שף על האש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדג:
20 שיני שום
2 ליים סחוטים
3 פילה של מוסר ים, בורי או לוקוס (במשקל 200 גרם כל אחד)
3 טורטיות גדולות
1/2 כוס יוגורט עיזים
לסלסת פיקו דה גאיו:
1 בצל לבן קצוץ
1 עגבניה קצוצה
1/2 כוס כוסברה
1 פלפל חריף
1 כף שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 -2 כפות מיץ ליים
אופן הכנה
1 בעזרת עלי ומכתש מועכים שום ומיץ ליים.
2 מורחים את הדגים היטב בתערובת השום והליים (אפשר להשרות עד שעה במקרר).
3 צולים את הדג על גריל חם, קודם הצד עם העור למטה ולאחר שהוא זהוב — הופכים וצולים על הצד השני.
4 בינתיים חורכים את הטורטיות על הגריל כמה דקות.
5 לסלסה: קוצצים את כל מרכיבי הסלסה.
6 מורחים כף יוגורט על כל טורטיה ועליה מופררים קלות את הדג.
7 מניחים סלסה על כל טורטיה ומזלפים שמן זית ומגישים.