כדורי מרנג במילוי קרם לימון של צ'רלי פדידה

צ'רלי פדידה במתכון מטריף של כדורי מרנג במילוי קרם לימון שאתם חייבים להכין, מתוך "אלופים במטבח"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לכדורי מרנג
6 חלבונים
360 גרם סוכר
לקרם הלימון
20 גרם חמאה
200 גרם חלב
60 גרם סוכר
80 גרם מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
30 גרם מים קרים
1 חלמון
1 כף סיבים תזונתיים
15 גרם קורנפלור
לג’לי הלימון
10 גרם ג’לטין
100 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי
30 גרם סוכר
אופן הכנה
כדורי מרנג
1 בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר לחימום, עד להמסת הסוכר.
2 מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
3 מעבירים את קצף המרנג לשק זילוף ומזליפים לתבנית סיליקון חצי כדור (בזילוף יש להקפיד להיצמד לדפנות ולהזליף שכבה דקה, וכך יוצרים חצי כדור). יוצרים כ-8 חצאי כדורים בתבנית הסיליקון.
4 מכניסים לייבוש בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות (טורבו) במשך כ-15 דקות. מכבים את התנור ומשאירים כשעתיים עד שהתנור מתקרר וחצאי המרנג התייצבו (את המסה שנשארה מעבירים לשק זילוף ומכניסים למקרר עד להרכבת המנה).
קרם הלימון
1 מניחים בסיר את החמאה, החלב, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומביאים לרתיחה.
2 בקערה נפרדת מערבבים מים, קורנפלור, סיבים תזונתיים וחלמון, וטורפים עד לאחידות.
3 עורכים השוואת טמפרטורות על ידי העברת מעט נוזל חם אל תערובת הקורנפלור, מערבבים ויוצקים חזרה אל הסיר החם. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שתערובת הלימון הופכת לסמיכה.
4 יוצקים את הקרם לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
הג’לי
1 מרתיחים בסיר מיץ לימון וסוכר, ומוסיפים אבקת ג’לטין. טורפים עד להתמזגות הג’לטין ויוצקים לתחתית צלחת הגשה.
הרכבת המנה
1 מחלצים את חצאי כדורי המרנג ומניחים על משטח עבודה.
2 ממלאים כל חצי כדור בקרם לימון קר וסוגרים עם החצי השני של המרנג. כך סוגרים כל כדור עד לקבלת 4 כדורים ממולאים בקרם לימון.
3 מהמרנג שנותר בשק הזילוף מזליפים על כדורי המרנג ב”שפיצים”, עד לכיסוי מלא של הכדורים וקבלת צורת דמויית קיפוד.
4 מניחים את הכדורים על גבי צלחת ושורפים עם ברנר נייד את השפיצים עד לקבלת צבע זהוב (אופציית הגשה: מפזרים על גבי המנה פירורי בצק פריך ומגישים לצד סורבה לימון).

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות