מלנזנה חצילים ים תיכונית של אודי ואושר

אושר אידלמן ואודי ברקן, שפים שהם גם דיאטנים קלינים, עם מתכון קצת יותר בריא למלנזנה חצילים עם טחינה בסגנון ים תיכוני – טעים ומזין

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מלנזנה
3 חצילים בגודל בינוני
6 – 5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 חבילה גבינת חמד 5% – פרוס דק
4 עגבניות פרוסות דק
עלים מצרור אורגנו טרי
לרוטב
בקבוק (700 גרם) פאסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה)
1 כף רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
לציפוי
1/3 כוס טחינה מלאה
½ כוס מים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב טורבו.
2 קולפים לסירוגין את החצילים וחותכים כל חציל לאורך ל-4-5 פרוסות בעובי אצבע. חותכים כל פרוסה לחצי.
3 משמנים את החצילים בשמן זית ומתבלים במלח. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על נייר אפייה ואופים בתנור החם עד שהחצילים מתרככים מעט ומשחימים. מצננים.
4 בינתיים, מערבבים את חומרי הרוטב ופורסים את הגבינה והעגבניות.
5 כעת מסדרים בתבנית מתאימה לתנור את המלנזנה: שופכים מהרוטב בתחתית לשכבה בעובי של כ-1 ס”מ, מעל מסדרים חתיכות חציל. מעל כל חציל מסדרים שכבת גבינת חמד, פרוסות עגבנייה, אורגנו ומשלימים בחתיכת חציל נוספת. שופכים מסביב מעט מהרוטב ומפזרים עלי אורגנו.
6 מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות על מצב טורבו ואופים כ-15 דקות ללא כיסוי.
7 מערבבים טחינה ומים, יוצקים מעל השכבה העליונה ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות