מגולגלות בצק פריך וקינמון
מתכון פשוט וקל למגולגלות בצק פריך וקינמון, מתוך פרק מתכונים מאולתרים של התכנית קרן אגם מתכון וסיפור

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
2 כוסות קמח דורום רימצ'ינטה
1 כף אבקת קורנפלור
150 גר' חמאה קרה
2 כפות אבקת סוכר
1 חלמון
למילוי:
100 גר' חמאה רכה
2 כפות אבקת קינמון
1 כוס סוכר חום בהיר
לעיטור: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 בקערה מערבבים את כל מוצרי המלית ומכניסים למקרר.
3 במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת קורנפלור, אבקת סוכר וחמאה קרה לפירורים. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים שוב לכדור בצק, אם הבצק לא נאסף לכדור מוסיפים מעט מים קרים מאוד. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4 על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן, מורחים חצי ממלית הקינמון, ומגלגלים לרולדה.
5 מעבירים את הרולדות בזהירות לתבנית ומסמנים חתכים בעובי של 2 סמ'-זה יקל עלינו בחיתוך העוגיות.
6 אופים כ: 20-25 דק' עד להזהבה קלה של הבצק
7 אופים כ: 20-25 דק' עד להזהבה קלה של הבצק
8 העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים