מגולגלות נוסטלגיות עסיסיות של אריאל זיידן מנבחרת קנווד קידס
הכינו מגולגלות מתוקות ועסיסיות בבית בקלות מפתיעה! עם מיקסר Kenwood, הכנת הבצק הופכת למהירה ונוחה, ואתם נשארים עם יותר זמן ליהנות מהאפייה והריח המשגע שממלא את הבית.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
500 גרם קמח לבן
100 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת, מצוננת
1 ביצה גדולה
170 מ"ל חלב פושר (כ-3/4 כוס)
קורט מלח
למילוי (אפשרויות):
שוקולד: ממרח שוקולד (נוטלה/השחר)
קינמון: 100 גרם חמאה רכה, 1/2 כוס סוכר חום, 2 כפות קינמון טחון
פרג: מלית פרג מוכנה או ביתית
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר של Kenwood עם וו לישה, מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים. מערבבים קלות.
2 מוסיפים את החמאה המומסת, הביצה, החלב והמלח. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 7-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. הבצק צריך להיות מעט דביק אך נפרד מדפנות הקערה.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מכינים את המגולגלות: לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים (תלוי בגודל הרצוי של המגולגלות).
5 על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק בצק למלבן דק בעובי של כ-0.5 ס"מ.
6 מורחים את המילוי הנבחר באופן אחיד על כל שטח המלבן, תוך השארת שוליים נקיים בקצוות.
7 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ ומסדרים אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, במרווחים קטנים.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס ואופים את המגולגלות במשך 15-25 דקות, או עד שהן מזהיבות יפה.
9 מיד כשמוציאים מהתנור בוזקים מלמעלה אבקת סוכר