סלט דגים ים תיכוני לצד ברוסקטה אדומה של אבי ביטון

סלט ירוקים מרענן ובריא עם דגים, טחינה ולבנה של אבי ביטון מתוך התוכנית “ארוחות בלבן”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט:
500 גרם נתחי לברק ללא עור (או כל דג ים לבן)
מלח דק
פלפל שחור
1 כף גדושה תבלין שווארמה
1 צרור כוסברה גדול, עלים בלבד
1 צרור שמיר גדול, עלים בלבד
1 צרור נענע גדול, עלים בלבד
1 צרור פטרוזיליה גדול, עלים בלבד
2 גבעולי בצל ירוק
1 בצל סגול
שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית סומק
לברוסקטה:
פרוסות לחם/ באגט
רוטב עגבניות
שמן זית
מעט עלי בזיליקום
לטחינת יוגורט:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות לבנה זעתר בשמן זית
מעט מים קרים
מעט מלח
סלט דגים ים תיכוני וברוסקטה אדומה של אבי ביטון
סלט דגים ים תיכוני וברוסקטה אדומה של אבי ביטון
אופן הכנה
הכנת הדג:
1 ממליחים את הדג במעט מלח.
2 מחממים שמן זית במחבת חמה ומניחים בו את הדג עם העור כלפי מטה.
3 בעזרת תרוד לוחצים על הדג על מנת ליישר אותו
4 מתבלים את הדג בתבלין שווארמה, במלח ובפלפל.
5 הופכים את הדג ומנמיכים את האש.
סלט העלים:
1 בקערה קוצצים את הכוסברה, פטרוזיליה, נענע, שמיר, בצל ירוק ובצל סגול.
2 מתבלים את הסלט במלח, שמן זית ומיץ לימון ומעט סומק.
טחינת הלבנה:
1 במעבד מזון מערבבים מים, טחינה, מלח ולבנה.
הרכבת המנה:
1 מסירים את הדג מהאש, מצננים, מסירים את העור וחותכים לחתיכות ומוסיפים לסלט העלים.
2 מניחים על צלחת את יוגורט הטחינה, מעליו את סלט העלים עם הדגים.
הברוסקטות:
1 חותכים באגט/ חלה או לחם לבן וקולים בשמן שנשאר במחבת מהכנת הדג.
2 מורחים על הברוסקטות רסק עגבניות, מניחים עלי בזילקום ומעט שמן זית.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות