תבשיל קציצות עם דובדבנים מיובשים של הילה אלפרט

הם לרוב מופיעים בקינוחים, אבל גם בעיקריות הם יכולים לעשות פלאים. הילה אלפרט פותחת לכם עולם חדש של אפשרויות

תבשיל קציצות עם דובדבנים מיובשים של הילה אלפרט

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-8 סועדים
500 גר’ בשר בקר טחון פעמיים, רצוי מאזור הצלעות והצוואר
500 גר’ טלה טחון פעם אחת, רצוי מאזור הכתף
2 ביצים
100 גר’ פירורי לחם
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
3 כפות עלי נענע קצוצים
3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1 קליפת לימון מגורדת דק ללא החלק הלבן
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית מחוקה ראס אל חנות
מעט מלח ופלפל שחור
מעט קמח
2 כפות שמן זית
לטיגון:
שמן זית
לרוטב:
1 כף גדושה רכז רימונים
70 גר’ דובדבנים מיובשים ללא סוכר
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פחית פולפה
2 כפות רכז עגבניות
1 כפית שאטה יבשה
מעט מלח ופלפל
קצת מים
נגיעת סוכר
להגשה:
1 בצל ירוק
חופן נדיב של עלי כוסברה
1 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים, פרוס לפרוסות דקות
תבשיל קציצות עם דובדבנים מיובשים של הילה אלפרט
קציצות עם דובדבנים מיובשים של הילה אלפרט | צלמת – נופר בוגנים
אופן הכנה
1 לשים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות.
2 מכסים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות.
3 מוציאים את הקערה מהמקרר וצרים בידיים רטובות קציצות.
4 מקמחים את הקציצות ומנערים עודפי קמח.
5 מחממים חצי כוס שמן זית בסיר גדול, רחב ושטוח. משחימים בו את הקציצות, במשך שלוש עד חמש דקות לכל צד, תלוי בגודל הקציצה. כדאי לטגן את הקציצות בקבוצות כדי לא לקרר את השמן. כשהקציצות שחומות מוציאים אותן ומניחים בצד על נייר סופג.
6 מכניסים לאותו סיר את הבצל והשום ומאדים כמה דקות, על אש קטנה, עד שהבצל נעשה שקוף.
7 מוסיפים את העגבניות, הרסק, ומיץ הלימון. מקרצפים את קרקעית הסיר בכף עץ. מביאים לרתיחה ומוסיפים את רכז הרימונים והדובדבנים. 8. מתבלים, ממליחים, מפלפלים. מערבבים. מחזירים לסיר את הקציצות ומטלטלים אותו עד שהקציצות יתרווחו בנחת זו לצד זו.
8 מביאים שוב לרתיחה. אם הקציצות לא שקועות ברוטב, מוסיפים מעט מים. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה.
9 מחלקים את הקציצות בין צלחות הסועדים. יוצקים עליהן (בצורה שווה) את רוטב העגבניות שבו התבשלו, ומניחים על כל קציצה בצל ירוק.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: