קציצות בשר באורז ובקונכיות בצק של אודליה סויסה – תבשיל מדהים לכל ארוחה

אודליה סויסה מ”האח הגדול” עם מתכון למיט בולס, שאפשר להגיש לצד אורז לבן או בקונכיות בצק.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

אורז
1 כוס אורז בוסמטי
1.5 כוסות מים
מלח
פלפל לבן
שן שום
שמן לטיגון
קציצות
1/2 בצל לבן
עלים משלושה גבעולי סלרי
1/2 כוס אפונה וקוביות גזר
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה
חבילת מיט בולס
1 חופן כוסברה
1 גזר
1 קישוא
1 תפוח אדמה
תבלין לפרגיות ותבלין על האש
כוסברה יבשה קצוצה
קונכיית בצק עלים
1/2 כוס מים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מכינים את האורז. בסיר מניחים את האורז על גבי מעט שמן,מוספים מעט מלח, פלפל לבן ושן שום.
2 מוסיפים מים לסיר, מרתיחים ומכסים את הסיר, מבשלים כ – 15 דקות.
3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל,עלי הסלרי, אפונה וגזר.
4 מתבלים את הירקות במלח, פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה. מוסיפים מעט מים לאחר הטיגון וממשיכים לבשל.
5 בקערה מניחים את המיט בולס, מוסיפים כוסברה, מגרדים גזר, קישוא ותפוח אדמה בפומפיה.
6 מתבלים את התערובת בתבלין לפרגיות, תבלין על האש, כוסברה יבשה קצוצה, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומוסיפים מעט מים.
7 מערבבים את התערובת היטב עם הידיים ומייצרים כדורים. מוסיפים אותם לסיר עם הירקות.
8 שופכים מים רותחים לסיר עד למילוי חצי סיר ומבשלים כ- 40-50 דקות.
9 מניחים את קונכיות בצק העלים על תבנית אפייה מנייר ואופים בתנור על 180 מעלות כ- 20 דקות, עד להשחמתן.
10 מגישים את הקציצות לצד האורז או בתוך קונכית בצק בתוספת בצלים מקורמלים.
רולדת בשר של אודליה סויסה. צילום: שירן כהן שי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות