טורטיה מטוגנת במילוי בשר עם טחינה-בזיליקום (מור אליאסי)
מתכון לטורטיות מטוגנות במילוי בשר, טעימות וקלות להכנה. מתכון של מאמא מור אליאסי עם טחינה בזיליקום ממכרת
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם בשר בקר טחון
0 בצל גדול
שמן זית
חופן נענע, פטרוזיליה, טימין
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן (חתוכות קטן)
קינמון
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
חבילת טורטיות
3 ביצים
פירורי לחם עם כפית שומשום
שמן לטיגון
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4-1/2 כוס (תלוי במידת הסמיכות/דלילות הרצויה) מים קרים
חופן עלי בזיליקום
1 שן שום
מיץ מ1/4-1/2 לימו
מלח
אופן הכנה
1 למחבת חמה מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.
2 מוסיפים שמן זית ואת הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר לחתיכות קטנות
3 בנתיים מפרידים עלים של נענע, פטרוזיליה וטימין מהגבעולים וקוצצים.
4 כשהבשר עשוי דיו מוסיפים את הירק, עגבניות מיובשות ותבלינים. מערבבים היטב ומצננים בצד.
5 מניחים במרכז כל טורטיה את הבשר, מבצעים קיפול מכל צד ואז מגלגלים. את הקצה מדביקים בעזרת משחה שמכינים מכף גדושה של קמח ומעט מים.
6 טובלים כל גליל בביצה ואז בפרורי לחם עם שומשום.
7 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מכל הצדדים.
8 מהטיגון מעבירים למסננת כדי לשמור על הפריכות ולהיפטר מעודפי שמן.
9 מכינים את הטחינה – במעבד מזון קטן שמים טחינה, מים, שום, עלי בזיליקום, לימון ומלח וטוחנים יחד לממרח חלק.
10 טועמים ומתקנים תיבול, ניתן להוסיף מים/לימון/מלח לפי הצורך.
11 מסדרים את הטורטיות בצלחת הגשה ולצידו את הטחינה.