שיפודי פיקניה, ירקות שרופים וסלסת עשבים של עומר מילר
מתכון לנתח פחות מוכר ששווה להכיר ויפה שעה אחת קודם: שיפודי פיקניה עם סלט ירקות צלויים וצ’ימיצ’ורי מתוך התוכנית "טעים אש" עם עומר מילר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שמן זית למריחה
1 ק”ג פיקניה פרוסה ל – 4
1 בצל לבן
1 בצל סגול
1 פלפל אדום
3 פלפלים בייבי כתומים
3 עגבניות
לסלסה
1 צרור כוסברה
10 שיני שום או 1 שום פנינה
1 צרור בצל ירוק
1/2 כוס חומץ
¼ כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
להגשה
שמן זית
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
1 מקפלים את פרוסות הפיקניה ל”חצי ירח” ומשפדים על שיפוד מתכת גדול.
2 מניחים את הירקות בשלמותם על הגריל וקולים.
3 מורחים את פרוסות הפיקניה בשמן זית ומעסים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4 מכניסים את הנתח למעשנה או לתנור על 110-130 מעלות במשך כ – 50-60 דקות.
5 מכינים את הסלסה: בעזרת מעבד מזון טוחנים מעבדים את הכוסברה, השום והבצל הירוק בתוספת חומץ ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
6 אחרי צלית הירקות קוצצים אותם היטב ומוסיפים הסלסה.
7 מגישים את פרוסות הבשר ומעליו את סלט הירקות השרופים והסלסה. מזלפים שמן זית ומעט לימון טרי.