בורקס בשר של ג'קי אזולאי

שבת בבוקר זה לא רק ג’חנון עם ביצה – ג'קי מסבירה איך מכינים בקלות בורקס בשר עם טחינה בצד מתוך “אצל ג’קי 2” – שבת בבוקר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בורקס בשר
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון
3 בצלים קצוצים דק דק
מעט שמן לטיגון
1 כפית כמון
כפית מלח.
50 גרם צנוברים
חלמון ביצה
שומשום
כפית פלפל גרוס
טחינה לבנה
כוס טחינה גולמית
2 שיני שום מיץ מלימון
1 כוס מים קרים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
ג'קי מכינה בורקס בשר ופטריות
ג'קי מכינה בורקס בשר . צלם: עידן הרשקו | סטייליג וארט: קרן ברק
אופן הכנה
בורקס בשר
1 במחבת רחבה , טגנו בצל עד להזהבה , תבלו במלח ופלפל .
2 הוסיפו את הבשר פוררו וערבבו היטב.
3 הוסיפו התבלינים והצנוברים, טגנו עוד כחמש דקות וכבו את האש לצינון.
4 פתחו הבצק ומלאו בתערובת .
5 קפלו הבצק וצרו רולדה ארוכה חרצו קלות בסכין על גבי הרולדה.
6 מרחו חלמון פזרו שומשום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפו כ-25 דקות, עד להזהבה יפה. לאחר צנון קל , ניתן לפרוס הרולדה.
הטחינה:
1 בעזרת מוט בלנדר – טוחנים את כל המרכיבים יחד לטחינה דלילה יותר ניתן להוסיף עוד מים קרים לקבלת המרקם הרצוי.
2 טחינה ירוקה – מוסיפים צרור עלי כוסברה קצוץ גס

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות