תפוח אדמה ממולא בשר של ג'קי אזולאי

תפוח אדמה במילוי בשר וסלט עשבים עם טפטופי טחינה “אצל ג’קי 2”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ללביבות
2 ק”ג תפוחי אדמה
2 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס
100 שתי כפיות כוסברה טרייה קצוצה
למילוי
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 כף כמון
חצי כוס כוסברה קצוצה ( רק עלים)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ( רק עלים)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
לטיגון
קמח לקימוח
שמן לטיגון
סלט עשבים וטחינה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ( רק עלים)
רבע צרור נענע קצוצה ( רק עלים)
רבע צרור כוסברה קצוצה ( רק עלים)
רבע צרור כוסברה קצוצה ( רק עלים)
חצי כוס חמוציות
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
4 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות טחינה
100 גר’ צנוברים / פרוסות שקדים קלויים
טחינה לבנה
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון וחצי
כוס – כוס וחצי מים קרים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן הכנה
לביבות
1 .הבצל: מזהיבים את הבצל בשמן על אש נמוכה עד לריכוכו , סוגרים את האש ומבשלים ( שומרים על הבשר)
2 קולפים וחוצים לשניים ומבשלים בסיר גדול את תפוחי האדמה עד לריכוך
3 לאחר מכן מסננים את המים ( שומרים מעט ממי הבישול) ומצננים את תפוחי האדמה
4 .מועכים את תפוחי האדמה לפירה , מוסיפים מעט ממי הבישול ואת יתרת המרכיבים למעטפת.
5 .המילוי : באותה המחבת בה טיגנו את הבצל , מטגנים את הבשר עד שמשנה מעט מצבעו מוסיפים את יתר המרכיבים , מערבבים היטב ומטגנים עוד כשתי דקות , מכבים את האש.
הקציצות
1 משטחים על כף היד כשלוש כפות פירה
2 מניחים במרכז הפירה ממילוי הבשר סוגרים את המלית ע”י הפירה ומהדקים היטב
3 מחממים מחבת גדולה ועמוקה מוסיפים שמן לטיגון בגובה של חצי מגובה הקציצות ( כ-2 סמ)
4 מקמחים קלות את הקציצות ומטגנים את הקציצות בשמן משני הצדדים עד להזהבה.
סלט עשבים וטחינה
1 מערבבים את כל העשבים היטב , מוסיפים לימון סחוט , שמן זית , *שמן זית- חשוב להשתמש בשמן זית עם חמיצות נמוכה .
2 .מוסיפים מלח ופלפל , חמוציות ומערבבים היטב בעדינות בצורה אוורירית
3 מפזרים מעל הצנובר/שקדים ומטפטפים מעל הטחינה
טחינה לבנה
1 בעזרת מוט בלנדר טוחנים את כל המרכיבים יחד
2 לטחינה דלילה יותר ניתן להוסיף עוד מים קרים לקבלת המרקם הרצוי.
תפוחי אדמה ממולאים בשר.
תפוחי אדמה ממולאים בשר. צלם:עידן הרשקו סטייליג וארט: קרן ברק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות