מאפה בשר ללא גלוטן של אבי ביטון
אבי ביטון עם מאפה בצק פריך במילוי נהדר של בשר טחון עם בצל, תפוחי אדמה וטחינה. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למאפה:
500 גרם בשר טחון
4 בצלי שאלוט קצוצים
0.25 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף PASATA (ציר עגבניות)
0.5 כפית מלח מלח
0.25 כפית פלפל שחור גס
4 תפוחי אדמה מגוררים גס
4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
3 ביצים
לטחינה:
0.5 כוס טחינה גולמית
0.5 לימון סחוט
0.5 כפית מלח
0.25 כוס מים קרים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 במחבת רחבה, מטגנים בשמן, בצל ובשר טחון ומתבלים במלח פלפל שחור ופפריקה.
3 מניחים בצד לצינון בטמפרטורת החדר.
4 במקביל, קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם לכדי רצועות דקות.
5 לאחר צינון הבשר, מוסיפים את ה”פאסאטה”, פירורי הלחם, הביצים ותפוחי האדמה.
6 משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומוסיפים את הבלילה.
7 אופים בתנור במשך כ-45 דקות ומצננים לפני ההגשה.
8 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת המרקם הרצוי.
9 להגשה: מניחים את עוגת הבשר על מצע הטחינה ובוזקים מעל פטרוזליה קצוצה.