בורקס בשר – הכי קל להכנה וטעים שיש

בורקס מבצק עלים מופשר – לא צריך לעבוד קשה, במילוי בשר טחון וצנוברים – הכי קלאסי וטעים שיש – וגם קל להכנה

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
500 גרם בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית
500 גרם בשר טחון + 100 גרם שומן בקר
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
½ כפית כמון
2 כפיות פפריקה
מלח ופלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס צנוברים
3 כפות שמן
1 ביצה
אופן הכנה
מכינים את הבורקס
1 מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה
2 מטגנים את הבצל עד להזהבה
3 מוסיפים שום כתוש ומערבבים, מוסיפים את הכמון, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כמה שניות
4 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משחים היטב
5 במחבת נפרדת קולים את הצנוברים כמה דקות, ומוסיפים לתערובת בשר
6 מורידים מהאש, מצננים היטב, מערבבים פטרוזיליה קצוצה לתערובת
7 מחממים תנור ל-200 מעלות
8 פותחים את בצק העלים על משטח עבודה
9 טורפים ביצה עם מעט מלח
10 ממלאים בשולי הבצק מלית לאורך כל הבצק ומגלגלים בזהירות, ואז מגלגלים את הצינור שנוצר לצורת ספירלה
11 מניחים את הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לצינון רבע שעה
12 מורחים את הבצק בביצה הטרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ומכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות
טיפ חשוב:
1 למרוח את שולי הבצק בביצה כדי שהבורקס לא יפתח באפייה
2 שימו לב ששכבת הבצק לא עבה מידי בשביל הבשר
3 אין צורך לעשות חריצים בבצק – האדים שנוצרים בתוך הבצק יבשלו את הבשר טוב יותר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות