מתכון לכרוב ממולא באורז ובשר עשיר בתבלינים של עינב חקון
מתכון פשוט וקל להכנה של עינב חקון לכרוב ממולא במילוי אורז ובשר. מנה מפנקת וחורפית, עשירה בטעמים. מנה עיקרית מושלמת לארוחת שישי וחג.
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כרוב מלפוף למילוי
לרוטב עגבניות:
חצי כוס מחית עגבניות
3 עגבניות קלופות וקצוצות דק
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה
כפית סוכר
כפית מלח
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
2.5 כוסות מים רותחים
למילוי:
חצי ק״ג בשר טחון צלעות בקר טרי
כוס אורז עגול או יסמין
חופן-פטרוזיליה, כוסברה ונענע
בצל גדול
כ 5 כוסות מים רותחים
5 שיני שום
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה אדומה
חצי כפית כורכום
כפית כמון
כפיס ראס אל חנות
כפית פלפל שחור
כף מלח
כף סילאן
אופן הכנה
1 מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד השחמה.
2 וסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שמשנה צבעו, תוך כדי מפוררים עם כף עץ עד מרקם פירורי.
3 מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים יחד 2-3 דקות . בקערה מערבבים את מצרכי המילוי.
4 חותכים את הכרוב לריבועים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 5 דקות. מוציאים ומסננים. יחד 2-3 דקות . בקערה מערבבים את מצרכי המילוי.
5 ממלאים את עלי הכרוב במעט מילוי בתחתית הקרובה אלינו מקפלים ומגלגלים כלפי מעלה.
6 מסדרים בסיר את הממולאים צמוד ומוזגים את הרוטב מעל. מוודאים שהרוטב מכסה את הממולאים ואם לא מוסיפים מים.
7 מכסים בנייר אפייה וצלחת מעל שתשמש משקולת ,מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה, לאחר הבישול מעבירים לאפייה 30 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו.