תבשיל מסרן עם קוסקוס של שאול בן אדרת
שאול בן אדרת מלמד אותנו להכין תבשיל קוסקוס מסורתי ותבשיל מסרן (מעיים), מתוך התוכנית "כמו של סבתא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת עלי תרד טריים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 3*3
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 חבילה מעיים ממולאים בסגנון מזרחי- מסרן.
2 כפות סחוג ירוק מקורי
8 שני שום שלמות וקלופות
2 כפות חרדל חלק
1/2 ק”ג מלוחיה שטופה
1 כוס מים
מלח פלפל לפי הטעם
לקוסקוס:
חבילת קוסקוס אינסטנט
שמן זית
מלח
פלפל
2.5 כוסות מים חמים
1 כוס גזר קצוץ
1/3 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס זיתים טאסוס מגולענים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן הכנה
הקוסקוס:
1 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
2 מכניסים לקערה את הגזר, האפונה, השקדים, הזיתים, מלח, פלפל ושמן זית.
3 מערבבים ומכניסים ואת התערובת לקערת קוסקוס.
התבשיל:
1 מניחים את המסרן בסיר קוסקוסייר חם (או סיר עמוק אחר).
2 מוסיפים למסרן את כול המרכבים ומבשלים כ – 30 דקות על אש נמוכה.
3 מניחים מעל הקוסקוסייר את הקוסקוס המוכן עם כל התערובת במסננת שיקבל את הטעם והארומה של התבשיל.
4 מבשלים את התבשיל על הקוסקוס.