עוגת תותים וקרם מסקרפונה – עוגת הגבינה הכי טובה של עינב חקון
מתכון לעוגת תותים וקרם מסקרפונה בקערה ענקית לשרינג, עם המיקסר של קנווד החיים קלים יותר במטבח – והקינוחים הכי מרשימים שיש!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות + התייצבות במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
750 מ״ל שמנת להקצפה
400 גרם גבינת מסקרפונה
500 גרם ביסקוויטים קרמל
100 גרם חמאה
4 חלמונים
כוס סוכר
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם תותים
2 כפות סוכר
מיץ מלימון 1
3 כפות ליקר קוואנטרו
אופן הכנה
1 נתחיל בהקצפה של החלמונים
2 לקערת המיקסר נוסיף את החלמונים וכוס הסוכר
3 נקציף במהירות עד קבלת קצף יציב ובהיר.
4 נחתוך את התותים לקוביות קטנות
5 נעביר לקערה ונוסיף מיץ לימון, 2 כפות סוכר וליקר קוואנטרו. נערבב ונניח בצד.
6 נעבור להקצפה של קרם המסקרפונה יחד עם השמנת להקצפה ואינסטנט הפודינג עד קבלת קרם יציב ותפוח.
7 נקפל את קרם החלמונים עד מרקם אחיד.
8 נמיס את החמאה במיקרוגל
9 את הביסקוויטים נטחן למרקם פירורי ונערבב יחד עם החמאה. את התותים נסנן מהנוזלים
10 ונעבור להרכבת העוגה: נסדר בקערת זכוכית שכבות של ביסקוויטים, קרם מסקרפונה ותותים עד סוף הקערה.
11 נכסה בניילון נצמד ונעביר ללילה במקרר.
12 נוציא ונגיש. בתיאבון.
