סופגניה עם מרציפן של הנס וגלית ברטלה

מתכון מושלם לחנוכה עם טוויסט טעים במיוחד!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק המקדים:
125 גרם חלב פושר
25 גרם שמרים טריים
100 גרם קמח
לבצק:
400 גרם קמח
80 גרם סוכר
3 ביצים
2 כפות רום
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
0.25 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
למאפים:
500 גרם מבצק הסופגניות
למלית המרציפן:
250 גרם מרציפן
4 חלמונים
1 כף פודינג אינסטנט וניל
שמן לטיגון
להגשה:
100 גרם אבקת סוכר
0.25 כפית קינמון
אופן הכנה
הבצק:
1 ממיסים את השמרים בחלב
2 מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים
3 מכסים בשכבה דקה של קמח ומניחים בצד לתפיחה של כ- 15 דקות
4 מעבירים את הבצק המקדים למעבד המזון עם להב פלסטיק
5 מוסיפים את הקמח הנותר, סוכר, ביצים, רום וחומרי טעם ומעבדים במשך דקה
6 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 4 דקות נוספות
7 יוצרים כדור מהבצק ומניחים מכוסה במגבת להתפחה של שעה
8 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 20 יחידות
9 מכדררים לכדורים אחידים ומניחים במרווחים על מגש משומן קלות. מתפיחים עד להכפלת הנפח
למאפי הסופגניות והמרציפן:
1 מרדדים את בצק הסופגניות למלבן של 60X24 ס”מ
2 מסמנים על המלבן קו במרכז הבצק לאורכו (מתקבלות 2 רצועות שוות של 12X60 ס”מ)
3 מרככים את המרציפן במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את החלמונים
4 מורחים את תערובת המרציפן במרכז הרצועות לאורך הבצק
5 חותכים את הבצק בקו המסומן ומגלגלים כל רצועה לגליל ארוך. הופכים את הגלילים כך שהסגירה תהיה בתחתית
6 מחלקים כל גליל ל- 5 יחידות
7 חותכים במרכז כל יחידה חתך לאורכה, אך לא עד הקצה
8 מעבירים קצה אחד מלמטה דרך החתך כך שנוצר סוג של קשירה
9 מניחים את היחידות על מגש משומן קלות ומתפיחים במשך 30 דקות בתנור מכובה עם קערת מים רותחים
10 מחממים את השמן ל- 160 מעלות ומטגנים את המאפים כדקה וחצי מכל צד
11 מוציאים את המאפים וטובלים אותם בתערובת של אבקת סוכר וקינמון. מגישים חם
סופגניה עם מרציפן של הנס וגלית ברטלה
סופגניה עם מרציפן של הנס וגלית ברטלה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: