עוגת שטולן מרציפן עם פירות יבשים של מיקי שמו
מה זה עוגת שטולן? מיקי שמו מסביר איך מכינים את העוגה המפתיעה עם מרציפן מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
75 גרם חמאה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר (120 גרם)
1 ביצה
50 מ”ל חלב
1 כפית ריבת תפוזים
גרידה מ- 1/2 תפוז
60 גרם אגוזי מלך
125 גרם תערובת פירות יבשים (תמרים, תאנים, צימוקים, משמשים)
50 גרם מרציפן חתוך לקוביות
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1/2 כף אבקת אפייה (5 גרם)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 170 מעלות.
2 מקציפים במעבד מזון חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3 מוסיפים ביצה, חלב, ריבת תפוזים וגרידת תפוז.
4 קוצצים את האגוזים ואת תערובת הפירות היבשים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ.
5 מוסיפים למסת החמאה את האגוזים, תערובת הפירות היבשים ואת המרציפן.
6 מנפים את החומרים היבשים ומשלבים אותם פנימה עד לקבלת מסה אחידה.
7 מעצבים את הבצק לכיכר (כמו כיכר לחם).
8 מקררים את הכיכר המעוצבת במקרר למשך שעה.
9 אופים כ- 35 דקות.
10 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.