עוגת שטולן מרציפן עם פירות יבשים של מיקי שמו

מה זה עוגת שטולן? מיקי שמו מסביר איך מכינים את העוגה המפתיעה עם מרציפן מתוך "מאפים ומתוקים"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

75 גרם חמאה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר (120 גרם)
1 ביצה
50 מ”ל חלב
1 כפית ריבת תפוזים
גרידה מ- 1/2 תפוז
60 גרם אגוזי מלך
125 גרם תערובת פירות יבשים (תמרים, תאנים, צימוקים, משמשים)
50 גרם מרציפן חתוך לקוביות
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1/2 כף אבקת אפייה (5 גרם)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 170 מעלות.
2 מקציפים במעבד מזון חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3 מוסיפים ביצה, חלב, ריבת תפוזים וגרידת תפוז.
4 קוצצים את האגוזים ואת תערובת הפירות היבשים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ.
5 מוסיפים למסת החמאה את האגוזים, תערובת הפירות היבשים ואת המרציפן.
6 מנפים את החומרים היבשים ומשלבים אותם פנימה עד לקבלת מסה אחידה.
7 מעצבים את הבצק לכיכר (כמו כיכר לחם).
8 מקררים את הכיכר המעוצבת במקרר למשך שעה.
9 אופים כ- 35 דקות.
10 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
עוגת שטולן מרציפן של מיקי שמו
עוגת שטולן מרציפן של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות