עוגת שקדים מרציפנית – גאטו נאנטה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לעוגת שקדים מרציפנית טעימה! עוגה מלאה בשקדים וליקר עם זיגוג מעל.
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית עגולה קוטר 22 סמ'
6 ביצים גודל L
250 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
1 כף ליקר אמרטו
3 כוסות אבקת שקדים (300 גר')
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר (120 גר')
2-3 כפיות מים מעט חמימים
1/2 כפית ליקר אמרטו דיסארונו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה, או מטרפה וקערה, מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים ליקר, מורידים את המהירות ומוסיפים קמח שקדים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית ואופים כ: 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
5 בקערה מערבבים אבקת סוכר וליקר אמרטו לתערובת משחתית (מרקם כמו של טחינה סמיכה).
6 אם יש צורך מוסיפים כף מים נוספת ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי
7 מצפים את העוגה בציפוי ומגישים