מרלנים על תפוחי אדמה דרוכים של השף יחי זינו

השף יחי זינו מכין ביחד עם הילה אלפרט מנת דג שכל חובב דגים יאהב. מתוך התוכנית "ים של דגים"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.5 קילו מלח גס
350 גר תפו"א קטנים
600 גרם מרלנים עדיף משני דגים או דג אחד ולא מדגים קטנים יותר
פחית עגבניות חתוכות
ענף מרווה
מלח
שמן זית

אופן הכנה
1 אופים בתנור או בתנור ארובה על משטח מלח גס בחום של 250 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שחומים.
2 ממליחים את הדגים היטב במלח דק, מניחים בתבנית בעלת שוליים על נייר אפייה, ממלאים את התבנית במים.
3 מניחים מעל את העגבניות ומעל מניחים ענף מרווה.
4 מזלפים שמן זית מעל הכל ומכניסים לתנור על 220 מעלות ל 30 דקות.
5 מניחים את תפוחי האדמה בצלחת גדולה ומועכים תחת נייר אפייה.
6 מוצאים את הדג, מניחים מעל תפוחי האדמה כך שכל הנוזלים יספגו בתפוא.

בתיאבון.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות