עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד של מיקי שמו
איך אפשר לדבר על עוגות בחושות בלי להזכיר עוגת שיש? יש אינספור דרכים להכין את העוגה הזאת. כאן בחרתי בבלילה המבוססת על קוקוס ופרג ואת דוגמת השיש יצרתי בעזרת גנאש שוקולד המורכב ממעט שמן קוקוס ושוקולד מריר 70%. יצא טעים! מתוך אין "כמו בבית" (ספיישל סבתות)
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לגאנש שוקולד:
תבנית בקוטר 22 ס”מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס”מ
50 גרם (1/4 כוס פחות כף) קרם קוקוס
40 גרם שוקולד מריר 70%
לעוגה:
5 ביצים בינוניות M בטמפ’ החדר
270 גרם (1/2 1 כוסות+ 2 כפות) סוכר דמררה
240 מ”ל (1 כוסות) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון אחד
110 גרם (1/2 כוס פחות כפית) קרם קוקוס
קורט מלח
10 גרם (1 שקית ) אבקת אפייה
220 גרם (1/2 1 כוסות + 1 כפית ) קמח
75 גרם (3/4 כוס) פרג טחון
2 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
מכינים גאנש שוקולד:
1 מחממים קרם קוקוס במיקרוגל או מרתיחים בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומשיאים בטמפ’ החדר עד השימוש.
מכינים את העוגה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית..
2 שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל ומערבלים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.