מנקיש (מנעיש) עם ביצת עין של קרן ואיציק קדוש

מתכונים ל3 סוגי מנקיש של קרן ואיציק קדוש הבעלים של מאפיית "קדוש" הירושלמית. מתוך התכנית קונדי-טור – הפעם בעכו.

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
יום להכנת הבצק+שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל-8 מאפים
לבצק:
500 גרם (כ-31/2 כוסות) קמח
20 גרם שמרים טריים
20 גרם (2 כפות) סוכר
7 גרם (כפית גדושה) מלח
1 כף שמן זית
320 גרם/מ״ל (11/3 כוסות) מים
ציפוי ל-4 מנקיש: 2 קלאסי (מלוח) + 1 עם מוצרלה ו-1 עם ביצה:
1/2 כוס זעתר טחון טרי
1/2 כוס שמן זית
ציפוי למנקיש זעתר ומוצרלה (מלוח):
כדור מוצרלה
עלי זעתר טריים
ציפוי למנקיש זעתר וביצת עין (מלוח):
1 ביצה
פלפל שחור
מלח גס
מלית ל-4 מנקיש מתוק:
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם ז׳נדויה (שוקולד עם אגוזי לוז)
אבקת סוכר
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק במהירות איטית (מספר 1) במשך 3 דקות.
2 מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.
3 מכסים היטב בניילון נצמד ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר (מכוסה היטב בניילון נצמד) במשך 6 שעות מינימום ועד 24 שעות.
4 מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם כל אחת. מומלץ להשתמש במשקל.
5 מכדררים לכדורים עגולים, מניחים על השיש ומכסים בניילון נצמד/מגבת. מתפיחים במשך 15 דקות.
6 בינתיים מכינים את המליות והתוספות: מערבבים את הזעתר ושמן הזית למשחה. מכינים בצלוחיות את המוצרלה, המסקרפונה והשוקולד.
7 מרדדים וממלאים: על משטח עבודה מקומח מרדדים כדור בצק בין 2 ניירות אפיה בעזרת מערוך. בעזרת האצבעות לוחצים על פני הבצק ויוצרים גומות קטנות.
8 מחממים תנור ל-250 מעלות (אם יש טאבון, זה הזמן להפעילו). אם יש אבן שמוט מומלץ לאפות את הפיתות עליה ואם אין לחמם בתנור תבנית הפוכה שעליה נאפה.
מנקיש קלאסי/עם מוצרלה/ עם ביצים:
1 מרדדים ארבעה כדורי בצק לעיגולים, יוצרים בבצק גומות עם האצבעות למניעת תפיחה, מורחים את משחת הזעתר.
2 למנקיש עם מוצרלה: בוצעים בין האצבעות את המוצרלה ומפזרים מעל השמן המתובל, מוסיפים עלי זעתר ואופים 20 דקות בתנור עד הזהבה מלאה.
3 למנקיש עם ביצה: מטגנים במחבת 4 ביצי עין ומניחים מעל למנקיש הקלאסי. מתבלים במלח פלפל ועלי זעתר.
מנקיש מתוק בהשראת הקלצונה:
1 מנקיש מתוק בהשראת הקלצונה מרדדים 4 כדורי בצק לארבעה עיגולים בקוטר 16 ס"מ, מניחים כף גדושה של גבינת מסקרפונה ו-20 גרם שוקולד קצוץ גס, על כל אחד מהם.
2 מקפלים את עיגול הבצק לחצי על המלית, מהדקים את הסגירה היטב בעזרת מזלג ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
3 אופים 20-25 דקות או עד שהבצק משחים היטב. מוציאים ומצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר.
מנקיש קדוש
צילום: שירן שי כהן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות