חודש המנגו במסעדת בית קנדינוף

כתום זה השחור החדש: בין התאריכים 18.7-18.8 מתקיים חודש של מנגו בבית קנדינוף עם תפריט שלם שמוקדש לזהב הכתום. לכבוד המאורע, יצאנו לטעום כמה מהמנות המיוחדות.

החל מאמצע חודש יולי (18.7) ועד אמצע אוגוסט (18.8) תקדיש מסעדת בית קנדינוף תפריט חדש למלך פירות הקיץ, המנגו. עסיסי וורסטילי, כבש המנגו את כס המלכות של הפירות וגירה את דמיונם של השפים איתי קושמרו ושמי גולומב להקדיש לו תפריט שלם הכולל מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים ומשקאות שונים שכולם על טהרת זנים שונים של מנגו ובשלל שיטות הכנה ייחודיות ומפתיעות. תפריט המנגו יוגש לצד תפריט המסעדה הרגיל.

כמובן שלא יכולנו לפספס את זה והלכנו לטעום ולהתרשם ממנות המנגו הייחודיות.

מקורו של המנגו בהודו ובסין ושיא עונתו בישראל היא בחודשי הקיץ. ביס אחד ממנו ואנחנו מפליגים במחשבות ליעדים רחוקים, אקזוטיים וטרופים אבל דווקא ישראל היא אימפריית ייצוא מנגו לרחבי העולם והפיתוח הישראלי הוליד זנים מופלאים, מתוקים ועסיסיים שגם רשומים כפטנט – מאיה, שלי, עומר (קסטורי), נועה ואגם.

בסך הכל קיימים כ- 35 זנים שונים ברחבי העולם. המנגו הפך לחומר גלם אהוב במטבחים ברחבי העולם בזכות הוורסטיליות שלו ומנעד הטעמים הרחב מחמוץ למתוק שהופך אותו למושלם לא רק לקינוחים ושייקים כמו שרובנו מכירים מחופשות הבטן גב, אלא בשלל טכניקות של התססות והחמצות אין קץ למגוון השימושים שלו.

חודש מנגו במסעדת בית קנדינוף.
חודש מנגו במסעדת בית קנדינוף. צילום: נועם פריסמן

המטבח של בית קנדינוף משתנה עם עונות השנה ונותן דגש לעונתיות ומקומיות. במקביל לעבודה עם יצרנים ומגדלים מקומיים הם הובילו בשנתיים האחרונות מהלך ייחודי ובנו לצד המסעדה גינת ירק קהילתית בה הם מגדלים גידולים חקלאיים עונתיים שמשמשים את מטבח המסעדה. לצד הבישול הקבוע במטבח, השפים והטבחים יוצאים בוקר בוקר לטפח את הגינה, לראות מה גדל, לקטוף ולבשל ספיישלים משתנים.

הקרבה לעבודת האדמה הובילה אותם לחקור יותר לעומק את חומרי הגלם השונים שמגיעים למטבח ועבודת האדמה שמאחוריהם. לכן בקיץ הקרוב החליטו לתת את הדגש לפרי המלכותי המנגו. מעמבה ועד לאסי- התפריט יתן מקום למספר זנים לפי תכונותיהם, והמטבח ילהטט בטכניקות שונות כמו כבישה, התססה ובישול  כדי להפתיע את החך והדמיון.

מהם מנות המנגו המוגשות במסעדה במהלך חודש המנגו?

בין מנות המנגו הייחודיות תוכלו למצוא:

גספצ׳ו שרימפס קוקטייל עגבניות צהובות, מנגו מאיה, נקטרינה, פאקוס, שאלוט, שמן צ׳ילי, פטרוזיליה (38/68 ₪)

סשימי אינטיאס, מנגו מותסס, ג׳ינג׳ר, למון גראס, הבנרו, זרעי כוסברה וליים (68 ₪)| סביצ׳ה דג ים, קארי מנגו לוהט, בזיליקום תאילנדי, עלי שיסו, כוסברה, פאף טפיוקה(66 ₪)|

מנגו בוסר וקלמרי מקומי, וינגרט צ׳ילי, מנגו בוסר, שימאג׳י, בצל סגול, יוגורט–מנגו צ׳ילי (58/78 ₪)

פילה לוקוס, קרם עמבה-דלעת, קריספי שום, בוקצ׳וי צלוי (98 ₪)|

ספריבס טלה בישול ארוך במנגו הדרים, שאטה, פלפלים מיובשים, סלט עלי חרדל (₪92)

פלאנק סטייק רידיפיין גלייז מנגו-ליים, סלסת תירס מתוק מנגו וכוסברה (98 ₪)

לאסי מנגו, טפיוקה, מנגו קצוץ, מנטה, מי קוקוס טבעוני(44 ₪)

טארט מנגו, קציפת רוויון, וורדים מיובשים (52 ₪)

מרגריטה מנגו- צ׳ילי, אספולון, מנגו סחוט, צ׳ילי אדום, קוואנטרו (52 ₪)

בית קנדינוף

הצורפים 14

שני עד חמישי 18:00-00:00

שישי: בראנץ- 11:00-16:00

שישי-שבת 12:00-23:00

ראשון סגור

טלפון: 03-650-2938

אתר: https://kandinof.co.il/

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות