מלפוף של יהודה עמר

מתכון של יהודה עמר למלפוף ממולא בבשר ואורז, שקיבל מסבתא לוצ'י ושמעלה בו געגועים ובעיקר טעים בטירוף

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 יח כרוב בלאדי
500 גרם בשר טחון פעם אחת גס
1 כוס אורז עגול שטוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן קנולה
1/2 כף מלח
1/2 כף מרק עוף
מעט כורכום
מעט פלפל שחור
לרוטב:
700 מל מים חמים
1/2 כף מלח
1/2 כף מרק עוף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
3 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן קנולה
1/2 מלימון טרי לסחוט לקראת הסוף
אופן הכנה
1 את האורז לשטוף ולסנן מנוזלים להוסיף את הבשר הירק התבלינים והשמן לערבב היטב שכל התבלינים יתערבבו.
2 לתוך סיר עם מים חמים יש להכניס את הכרוב לאחר שחתכנו את הגבעול הפנימי של הכרוב יש לחלוט את הכרוב כ 10 דק׳ עד לריכוך העלים
3 יש לקרר את הכרוב מתחת למי ברז קרים ולקלף בזהירות את העלים. בעזרת סכין לחתוך את העלה לחצי לאחר שיתכנו את הגבעול הקשה של העלה
4 ממלאים את העלה ומגלגלים
5 לפזר בתחתית הסיר את שאריות הכרוב ולהניח את המלפוף בצורות ספירלה. לפזר מעל שום פרוס ומעל לשפוך את הבלילה של המים החמים והתבלינים
6 לכסות מעל ב2 ס״מ לבזוק שמן קנולה מעל להניח מעל צלחת לכסות ולבשל כ 40 דק׳ לפחות לסחוט חצי מלימון טרי לקרת הסוף הבישול לא חובה

מתוך האינסטגרם של יהודה עמר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: