מאלפטי כופתאות ממולאות גבינה ותרד של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי עם כופתאות איטלקיות ממולאות בגבינה ותרד על רוטב עגבניות ושום

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילת תרד קפוא
750 גרם ריקוטה
50 גרם גראנה פאדנה מגוררת או פרמז’ן
2 חלמונים
2 כפות קמח
חמאה מומסת
מלח
פלפל
לרוטב:
3 כפות שמן זית
50 גרם בצל קצוץ
4 שיני שום
1 חבילת רסק עגבניות “פולפה”
1 כוס יין אדום
3 ענפי טימין טרי
3 ענפי אוריגנו קצוצים
3 ענפי בזיליקום טרי
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הרוטב:
1 במחבת שמים את השמן, הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה
2 מוסיפים את היין והירוקים, מביאים לרתיחה ומתבלים
המאלפטי:
1 שוטפים אותם היטב וחולטים במשך 30 שניות במים רותחים
2 מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח
3 סוחטים היטב את התרד וקוצצים דק דק
4 מעבירים לקערה, מוסיפים את הריקוטה, חצי מכמות הפרמז’ן או גבינת הגראנה ומערבבים
5 מתבלים במלח ופלפל
6 יוצרים כדורים בקוטר 4 – 3 ס”מ
7 מבשלים בסיר עם מים מומלחים קלות עד לציפה. מעבירים לצלחת מחוממת
8 יוצקים את רוטב העגבניות לצלחת
9 מסדרים את המאלפטי מעל
10 בוזקים את יתרת הפרמז’ן או גבינת הגראנה
מאלפטי כופתאות ממולאות גבינה ותרד של לאון אלקלעי
מאלפטי כופתאות ממולאות גבינה ותרד של לאון אלקלעי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: