מקלובה פרגיות מושלמת

מתכון מהמם למקלובה פרגיות בטעם מושלם

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לפרוסות
1 כרובית מפורקת לפרחים
2 בצלים לבנים פרוסים
3 כוסות אורז יסמין
200 גרם שומן כבש טחון גס
1 כף בהרט
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 משרים את אורז היסמין במים כחצי שעה
2 מחממים שמן לטיגון וחצי מכמות שומן הכבש בסיר ומטגנים את הפרגיות מכל הכיוונים עד להזהבה.
3 מוסיפים את התיבול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד כדי ריכוך מלא של הפרגיות..
4 בתום הריכוך מוציאים את הפרגיות מהסיר ומניחים בצד.
5 לתוך הסיר עם אותו השמן מכניסים את החציל ומטגנים, לאחר מכן מוסיפים את פרחי הכרובית ולבסוף את הבצל ומטגנים עד שהכל משחים.
6 בסיר טפלון משומן שמים שכבה אחידה של הירקות המטוגנים ומפזרים בניהם מעט משומן הכבש.
7 על שכבת הירקות מניחים את הפרגיות ועליהם את מה שנותר משומן הכבש.
8 מסננים את האורז מהמים, מתבלים אותו בשמן זית, מלח, פלפל ובהרט, מניחים על הפרגיות ומהדקים היטב.
9 מוזגים מעל האורז מים בגובה של כ-2 סu0022מ מעל האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך כ-20 דקות עד שהאורז מוכן לגמרי.
10 כשהאורז מוכן מכבים את האש ובעזרת מגבת הופכים במהירות את הסיר על צלחת שטוחה ורחבה ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: