מקלובה פרגיות מושלמת
מתכון מהמם למקלובה פרגיות בטעם מושלם
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
600 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 חציל חתוך לפרוסות
1 כרובית מפורקת לפרחים
2 בצלים לבנים פרוסים
3 כוסות אורז יסמין
200 גרם שומן כבש טחון גס
1 כף בהרט
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 משרים את אורז היסמין במים כחצי שעה
2 מחממים שמן לטיגון וחצי מכמות שומן הכבש בסיר ומטגנים את הפרגיות מכל הכיוונים עד להזהבה.
3 מוסיפים את התיבול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד כדי ריכוך מלא של הפרגיות..
4 בתום הריכוך מוציאים את הפרגיות מהסיר ומניחים בצד.
5 לתוך הסיר עם אותו השמן מכניסים את החציל ומטגנים, לאחר מכן מוסיפים את פרחי הכרובית ולבסוף את הבצל ומטגנים עד שהכל משחים.
6 בסיר טפלון משומן שמים שכבה אחידה של הירקות המטוגנים ומפזרים בניהם מעט משומן הכבש.
7 על שכבת הירקות מניחים את הפרגיות ועליהם את מה שנותר משומן הכבש.
8 מסננים את האורז מהמים, מתבלים אותו בשמן זית, מלח, פלפל ובהרט, מניחים על הפרגיות ומהדקים היטב.
9 מוזגים מעל האורז מים בגובה של כ-2 סu0022מ מעל האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך כ-20 דקות עד שהאורז מוכן לגמרי.
10 כשהאורז מוכן מכבים את האש ובעזרת מגבת הופכים במהירות את הסיר על צלחת שטוחה ורחבה ומגישים.