מקלובה חצילים ואורז לפסח

מקלובה עם המון ירקות, ים של תבלינים, בשר ואורז – המנה המושלמת לליל הסדר (ולכל השנה!) מהבלוג "במטבח עם יפצ'וק"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 חצילים ארוכים קלים ומבריקים (סימן שאין גרעינים)
2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
50 גר' צנוברים מטוגנים בשמן ומסוננים (3 כפות שמן זית)
4 כפות שמן זית( 2 לבשר ו-2 לאורז)
בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
2 עגבניות בשלות מגוררות ומסוננות
מלח ,פלפל
כפית פפריקה מתוקה
1 צ'ילי חריף
חופן כוסברה
עירית או בצל ירוק לקישוט
אופן הכנה
1 אופים את החצילים: קולפים את החצילים זברה ופורסים בעובי 3 מ"מ. משמנים נייר אפייה בתבנית התנור מניחים את פרוסות החציל, משמנים את החלק העליון ממליחים ומפלפלים. מכניסים את החצילים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו כ-15 דקות עד להשחמה קלה.
2 מכינים את הבשר: מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. שמים שום כתוש פלפל צ'ילי ועגבניות מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר, פפריקה, הל טחון, מלח פלפל מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו, מצננים מעט. מוסיפים צנוברים וכוסברה מערבבים.
3 מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית, מתבלים בכורכום, קינמון, הל טחון, מלח ,פלפל ומערבבים. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים כוסברה מצננים מעט.
4 מחממים תנור לחום גבוהה (200 מעלות).
5 הרכבת המנה: משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ. מניחים בתחתית פרוסות חצילים צפופות. מסדרים בדפנות פרוסות חצילים חצי בתוך התבנית והחלק הנותר מחוץ לתבנית כדי לסגור בסוף.
6 מתחילים עם שכבה של אורז, בשר ולבסוף מסיימים עם אורז. סוגרים עם שאריות החצילים ומהדקים היטב.
7 מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה

לאינסטגרם במטבח עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות