מפרום של ג'קי אזולאי – כל כך טעים, קסם של קציצה

היא דורשת עבודה, סבלנות וקצת זמן, אבל ספק אם תמצאו משהו טעים יותר ממנה. צעד אחר צעד למפרום המושלם, מתוך “אצל ג’קי”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב
1 בצל בינוני
2 גבעולי סלרי
1 קופסת עגבניות מרוסקות
מעט מלח
מעט פלפל לבן
למפרום
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
1 חבילת כדורי בשר בתיבול עדין
לציפוי
200 גרם קמח
1 ביצה טרופה
1 כף רסק עגבניות
0.5 כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
לרוטב
1 חותכים את הבצל והסלרי לפרוסות
2 בסיר רחב, מוסיפים את השמן ואת הבצל ומטגנים עד לריכוך
3 מוסיפים את הסלרי והעגבניות המרוסקות
4 מתבלים במלח, פפריקה ופלפל לבן ומרתיחים על אש גבוהה.
למפרום
1 קולפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות
2 מכינים “סנדוויץ'” של קציצה – בין שתי פרוסות תפוחי אדמה, מכניסים את קציצת הבשר ומהדקים היטב.
3 מכינים בלילה מביצה טרופה וכף רסק עגבניות
4 עוטפים כל “מפרום” בקמח ואז בביצה טרופה.
5 מטגנים את ה”מפרום” בסיר עם שמן עמוק עד להזהבה.
6 בסיום הטיגון, מעבירים את ה”מפרום” לרוטב שהוכן וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה נוספת על אש נמוכה.
מפרום עם קוסקוס של ג'קי אזולאי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות