גורמה, גורמה, גורמה: האחים שמציעים חלק שווה מהנתח

מעדני גורמה: האטליז המשפחתי שהפך לסיפור הצלחה. ארבעה דורות של קצבים הולידו אטליז בוטיק שהפך ברבות הימים לרשת מעדני גורמה.
כיום, מנוהלת הרשת בבעלותם של מוטי וחיים, שני אחים לבית עזר, המבקשים לספק שירות אישי לכולם, ולחלק את הנתח המובחר בצורה שווה

הכתבה בשיתוף מעדני גורמה

"כולנו, בסופו של דבר, משפחה אחת גדולה. כך התייחסנו מאז ומעולם לעסק המשפחתי שלנו", פותח חיים עזר, מנכ"ל ובעלים משותף של רשת "מעדני גורמה". בפתח שיחתנו אנחנו מדברים על חזון וערכים, והוא מציין כי למרות התקופה הקשה שאנחנו חווים, הם מצליחים לשמור על לכידות ועל יחסי כבוד בין 1,500 עובדי החברה, חלקם מהמגזר הערבי.

"אני קרוי על שם סבי, עליו השלום, שעוד בעיראק היה קצב", חושף עזר. "הוא המשיך את המסורת של אביו, וכשעלה ארצה ב1951- פתח חנות בשוק הכרמל". הסב, שהיתה לו תשוקה אדירה למקצוע הנחשב, העביר את רזי המקצוע גם לבנו אהרון, אביו של עזר, אך הוא בחר בקריירה אחרת, כקבלן בניין. "רק כשסבא חלה, הוא נקרא לדגל,והגיע לעזור בחנות. זה היה על רקע תקופה קשה בעבודה, אז אפשר לומר שהוא עשה מעין הסבה
מקצועית", הוא מציין. האב אהרון אמנם נקרא לסייע לאביו בתקופה הקשה, אך בניו מספרים כי העבודה, שבה התמחה מגיל צעיר, החזירה את הניצוץ לעיניו, ועד מהרה נודעה החנות של אהרון הקצב למרחקים. אבל היה זה רק לאחר מות הסב, שהאב השיק באופן רשמי את אטליז הבוטיק "אהרון עזר ובניו" ברחוב נגבה ברמת-גן.
זה קרה בשנת ,1972 שנת הולדתו של עזר-הבן. "תודה לאל שזכינו באבא כזה", אומרים השניים.

נתח מובחר לכולם

"אבי לימד אותנו משהו חשוב, מעבר להעברת התשוקה והכבוד למקצוע", הוא אומר. "זה לא סוד שבעבר מעמדו של הקצב היה גבוה. הוא שירת את האמידים, והיתה תפיסה כזו ששווה להיות חבר של הקצב, כדי שתוכל להיות שותף לסחורה הטובה והמובחרת שהוא שומר בצד. הוא לימד אותנו שהמושג 'נתח קצבים', מעבר לנתח
עצמו, ובהקשר הפשט של המובחר-שבמובחר, צריך להיות זמין לכל לקוח באשר הוא. הוא תמיד הדגיש: 'אצלנו אין נתח קצבים. הכל שופרא דְּ שׁ ֻ פְ רא ומוצג במעדניה לעיניי כולם'. זה, בעיניי, הדבר שמגלם את החזון שלנו יותר מכל. אין כאן פרוטקציה ולא צריך כאן 'חבר מועדון', כי כולם חברי מועדון אצלנו".

עם השנים קיבלו האחים הצעה להפוך לזכיינים, והאטליז הקטן התרחב לרשת הקצביות הידועה בשמה "מעדני גורמה", שלה קצביות הפזורות ברחבי הארץ, בסניפי-הבית לצד קצביות ברשתות מזון נבחרות במודל של "חנות בתוך חנות", דוגמת יוחננוף, מחסני השוק, אדום-ירוק, תלם מרקט, קו-אופ שופ ועוד. בכל אחת מהקצביות משמרים האחים את גישת אביהם, ומספקים נתחים איכותיים מזנים מובחרים, כמו אנגוס ופידלוט, כשמרבית הסחורה מיובאת מארגנטינה ומאורוגוואי. "יש הבדל מהותי בתפיסה של קצביה, לעומת אטליז, כי האחרון נתפס כיותר משובח ופרטי. אבל אנחנו הבאנו לשינוי תפיסתי ומה שאני מכנה: איכות של אטליז עם הטבות של סופר",
אומר עזר בחיוך. לפני כשנתיים זכתה החברה לציין 50 שנות פעילות להיווסדה בלייב פארק בראשון, באירוע גדול שאותו חלקה עם העובדים והספקים, שכולם בבחינת משפחה אחת גדולה, משפחת "מעדני גורמה".

גם אני וגם אחי מלאי תשוקה כלפי מה שאנחנו עושים. אין מחלוקת על כך שאנחנו, הישראלים, אוהבים לאכול טוב, לארח ברוחב לב ולצלות בשרים מובחרים על האש. בהתאם, אנחנו תמיד מחפשים לחדש ולהביא טעמים מעניינים, שיתנו ללקוחות שלנו 'טעם של עוד'. לא מזמן ביקרתי במסעדה כשרה בחו"ל והתלהבתי מאד,וזאת שימשה השראה למוצר שאנחנו קוראים לו 'שיש-מרגז'. אלו למעשה הקבבים המסורתיים שלנו, שהוספנו להם טוויסט עם תבלין מרגז. וזה מדהים כמו שזה נשמע. בנוסף, יש לנו מגוון חסר תחרות, נוסחאות סודיות למוצרי בשר משובחים, ושלל מוצרים מנצחים כמו המבורגר אנטריקוט, קציצות אנטרקוט ונתחי עופות מקוצבים היטב,
שיוצאים גם מהתנור הביתי ברמה של 'ללקק את האצבעות".

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם