מאק אנד צ’יז עם כרובית של ג’יימי אוליבר

ג'יימי אוליבר פותח את המקרר ומכין מאפה פסטה חלומי לכל המשפחה מכל מה שהוא מוצא מהמקרר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

15 גרם חמאה (ללא מלח)
1 גבעול כרישה
1 מקל סלרי
0.5 שומר (לא חייבים)
1 כרובית קטנה
400 גרם פסטה צינורות או מקרוני קצר
1 כף קמח לבן
500 מ”ל חלב דל שומן (1%)
1 כפית חרדל
100 גרם גבינה קשה או חצי קשה מגוררת, אפשר לערבב מספר סוגים, כגון חלומי, צ’דר, פרמזן, פטה או גבינות אחרות שיש בבית (חצי קשות עד קשות)
100 גרם לחם קלוי או לחם מאתמול
לתיבול:
1 מעט ענפי טימין ואורגנו
2 שיני שום טרי, כתושות
1 שמן זית
מאק אנד צ’יז עם כרובית של ג’יימי אוליבר
צילום: יח"צ מאק אנד צ’יז עם כרובית

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות
2 במחבת גדולה שמתאימה לבישול בתנור, ממיסים את החמאה על אש בינונית
3 פורסים את הכרישה, הסלרי והשומר לפרוסות. מפרקים את הכרובית לפרחים, ופורסים כל פרח לפרוסות בעובי של כ-2 ס”מ. מוסיפים את הירקות למחבת עם החמאה, ומאדים קלות כ-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך
4 מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מעט מלח ומבשלים את הפסטה כ-8 דקות (או לפי הוראות היצרן). בתום הבישול מסננים את הפסטה, ושומרים בצד כוס ממי הבישול
5 מערבבים את הפסטה המבושלת עם הכרובית ושאר הירקות ושופכים לתבנית אפייה (35X25 ס”מ)
6 מפזרים את הקמח במחבת בו אודו הירקות ומערבבים כ-30 שניות. יוצקים את החלב ומערבבים היטב, מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות. מוסיפים את החרדל ומתבלים במלח ובפלפל שחור
7 כשהרוטב מסמיך ומבעבע זורים לתוכו את תערובת הגבינות המגוררות וממשיכים לערבב עד שכל הגבינה נמסה לתוך הרוטב. מעבירים את הרוטב החם למעבד מזון ומערבלים עד שהרוטב חלק ואחיד. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט
8 יוצקים את הרוטב על פסטה והירקות שבתבנית. אם הרוטב סמיך אפשר לדלל אותו במי הבישול שנשמרו בצד
9 גורסים את פרוסת הלחם הקלויות במעבד המזון לפירורים גדולים ואחידים (כמו קראמבל), יוצקים על פירורי הלחם מעט שמן זית ומוסיפים שום כתוש ועשבי התיבול לקערה ומערבבים. מפזרים את התערובת בצורה אחידה מעל הפסטה והירקות, זורים מעט גבינה מגוררת (אם רוצים), ואופים בתנור במשך כחצי שעה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות