מעמול תמרים של מיקי שמו

מיקי שמו ורוני דלומי משחזרים את המתכונים הנוסטלגיים של שנות ה50 והפעם מיקי מלמד את רוני להכין מעמולים עם תמרים ממש כמו של סבתא

1 דירוגים
1 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-30 מעמולים
לבצק:
180 מ”ל מים (3/4 כוס)
120 מ”ל שמן קנולה (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי-ורדים
500 גרם קמח (31/2 כוסות + כף)
240 גרם סולת (11/2 כוסות)
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
300 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
למלית:
1 חבילה (500 גרם) תמרים טחונים בוואקום)
2 כפות ריבת תאנים- ריבות הבוסתן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: יוצקים שמן, מים, תמצית וניל ומי ורדים לקערת המיקסר, ומניחים מעל את החמאה ואת החומרים היבשים. מערבלים עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לשעה במקרר.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מכינים את המלית: מעבדים תמרים, ריבת תאנים וקינמון במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה
4 מעצבים ואופים: לוקחים כדור בצק (בקוטר 4 ס”מ) ויוצרים עם האצבע גומה במרכז וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה נעשות דקות (לערך 3 מ”מ) וממלאים את הגומה במלית ובאגוזי מלך וסוגרים לכדור.
5 בעזרת “פינצטה” מיוחדת צובטים את הבצק לקבלת דוגמא של מעמול .
6 מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה.
7 מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
מעמול תמרים של מיקי שמו
מעמול תמרים של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

1 תגובות

אולי יעניין אותך גם: