מעמול תמרים של מיקי שמו

מיקי שמו ורוני דלומי משחזרים את המתכונים הנוסטלגיים של שנות ה50 והפעם מיקי מלמד את רוני להכין מעמולים עם תמרים ממש כמו של סבתא

1 דירוגים
1 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-30 מעמולים
לבצק:
180 מ”ל מים (3/4 כוס)
120 מ”ל שמן קנולה (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי-ורדים
500 גרם קמח (31/2 כוסות + כף)
240 גרם סולת (11/2 כוסות)
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
300 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
למלית:
1 חבילה (500 גרם) תמרים טחונים בוואקום)
2 כפות ריבת תאנים- ריבות הבוסתן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: יוצקים שמן, מים, תמצית וניל ומי ורדים לקערת המיקסר, ומניחים מעל את החמאה ואת החומרים היבשים. מערבלים עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לשעה במקרר.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 מכינים את המלית: מעבדים תמרים, ריבת תאנים וקינמון במעבד מזון לתערובת חלקה ואחידה
4 מעצבים ואופים: לוקחים כדור בצק (בקוטר 4 ס”מ) ויוצרים עם האצבע גומה במרכז וממשיכים לסובב סביב האצבע עד שדפנות הגומה נעשות דקות (לערך 3 מ”מ) וממלאים את הגומה במלית ובאגוזי מלך וסוגרים לכדור.
5 בעזרת “פינצטה” מיוחדת צובטים את הבצק לקבלת דוגמא של מעמול .
6 מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים ב- 170 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה.
7 מצננים היטב, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
מעמול תמרים של מיקי שמו
מעמול תמרים של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מעולים! תודה!

      מעולים! תודה!
      עינת says: