סלט תורמוס וברוקולי של אפרת אנזל – מתכון בריאות
אפרת אנזל ביחד עם התזונאית לימור בן חיים והמטפלת בבישול איילת ברק , מכינות מגוון מתכונים המיועדים לאיזון הסוכר בגוף ולהתמודדות עם מחלת הסוכרת: והפעם סלט תורמוס וברוקולי – מתכונים לחולי סוכרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 מנות
2 וחצי כוסות של תורמוס יבש
4 כוסות תה ירוק
2 כוסות ברוקולי חלוט וקצוץ (חולטים את הברוקולי למשך מספר דקות במים רותחים עד שהוא משנה את צבעו, מעבירים למים קרים לעצירת הבישול)
שמן זית
מיץ לימון
3-4 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
אוסף עשבי תבלין טריים קצוצים- פטרוזיליה, טימין, כוסברה
1 בצלצל סגול קצוץ דק
כוס של נבטי ברוקולי או צנונית ללא השורשים
חופן אגוזי מלך שבורים
תוכן של 1 שקית תה ירוק
100 גר גבינת פטה עיזים או כבשים
אופן הכנה
1 משרים את התורמוס למשך לילה במים (אם יש זמן וסבלנות אפשר אפילו להנביט)- בצילום מומלץ להראות את התורמוס לפני ואחרי ההשריה.
2 מבשלים את התורמוס עם תה ירוק (במקום מים) עד שמתרכך- מצננים
3 מכינים את הסלט- מערבבים יחד תורמוס, עשבי התיבול, הבצלצל, השום, ברוקולי, נבטים, אגוזים מתבלים במיץ לימון, מלח פלפל, תה ירוק ושמן זית.
4 אפשר ומומלץ להוסיף גם מעט גבינת פטה עיזים מפוררת אבל לא חובה