עוגת לוטוס של תומר אומנסקי
קבלו את המתכון לעוגה הכי טעימה וקלאסית שאין אחד שיכול לעמוד בפניה – עוגת לוטוס!

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לשכבות:
1 חבילת עוגיות לוטוס (700 גרם)
לקרם:
750 מ”ל שמנת מתוקה
250 גרם מסקרפונה
300 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם פודינג וניל (חבילה)
לציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס
לקישוט: (לא חובה)
350 מ”ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כף פודינג וניל
אופן הכנה
1 ניקח תבנית גדולה (אני עבדתי עם פורמה מרובעת 25 ס”מ על 25 ס”מ)
2 במיקרוגל נמיס את השוקולד הלבן (300 גרם) עם שמנת מתוקה (150 מ”ל)
3 במיקסר נקציף את יתרת השמנת המתוקה, מסקרפונה ופודינג לקצפת יציבה
4 נקפל פנימה את תערובת השוקולד
5 נרכיב כעוגת שכבות/ביסקוויטים כאשר ניצור 4-5 שכבות של ביסקוויטים בין הקרם
6 נעביר להתייצבות של 6 שעות לפחות. לאחר שש שעות נזגג בממרח לוטוס שהמסנו במיקרוגל ונעביר להתייצבות
7 נחלץ את העוגה מהתבנית (לחילוץ מדויק מומלץ להקפיא את העוגה לשעה וחצי טרם החילוץ)
8 לקישוט נקציף את כל חומרי הקצפת יחד, נזלף מעל העוגה ונסדר מעל כל תלולית קצפת עוגיית לוטוס באלכסון
למתכונים נוספים של תומר אומנסקי לחץ כאן