עוגת שוקולד חלומית של לוריין פסקל

מכנים את העוגה הזאת – עוגת “אנחנו לא מאמינים שהכנת אותה” – ולא סתם, האורחים ישארו פעורי פה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית קפיצית 20:
שמן צמחי או תרסיס שמן
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר דקדק
4 ביצים
140 גרם קמח רגיל
60 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפיה
400 גרם שוקולד חלב או שוקולד לבן
לקרם:
250 גרם חמאה
500 גרם אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% מוצקי קקאו) מומס
לקישוט – אופציונאלי:
תותים, פירות יער, תאנים, פרחים אכילים, סיגרים משוקולד
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות
2 מצפים את התבנית בנייר אפיה ומתיזים מעט תרסיס שמן אן שמן ומברישים
3 בקערה מקציפים את החמאה והסוכר
4 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, קורט מלח ואבקת אפיה
5 מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר שתי ביצים ומחצית מתערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים את שתי הביצים הנוספות ואת המחצית השניה של המסה היבשה
6 מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפיה ומכניסים לתנור ל – 40 – 30 דקות
7 מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן מעט
לקרם:
1 לקערת מיקסר מכניסים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים, תחילה לאט ואז מגבירים את הקצב עד לקבלת קרם אוורירי
2 מוסיפים לתערובת הקרם את השוקולד המומס ומקציפים במשך שתי דקות נוספות
3 מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה מסתובבת (אם יש), שמים מתחתיה מעט מהקרם על מנת שידביק את העוגה לצלחת ההגשה
4 חוצים את העוגה לשניים לרוחבה על מנת להניח קרם באמצע העוגה. מורחים את הקרם ומחזירים את החלק העליון של העוגה למקומה
5 מצפים את העוגה כולה בקרם השוקולד
6 מכניסים את העוגה נמצופה למקרר לכ – 15 דקות על מנת שהקרם יתייצב
7 מניחים את הסיגרים משוקולד מסביב לעוגה, על הדפנות הצידיות של העוגה
8 מקשטים את פני העוגה בפירות האהובים עליכם, פרחים אכילים או מה שבחרתם
עוגת שוקולד חלומית של לוריין פסקל
עוגת שוקולד חלומית של לוריין פסקל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות