עוגיות רחת לוקום מבצק שמנת של מיקי שמו

העוגייה משתלבת נהדר במשלוחי המנות בחג הפורים ובכלל בצנצנת העוגיות כל השנה. מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל פורים)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רשימת החומרים לבצק:
250 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם) / גביעי שמנת חמוצה של 200 גרם.
4 חלמונים
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית תמצית וניל איכותית
למילוי:
250 “רחת לוקום” מאיכות טובה.
קורנפלור
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
המתכון מתאים לכ-40 עוגיות
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבבים במיקסר , בעזרת וו גיטרה במהירות איטית עד בינונית , את החמאה , שמנת , חלמונים ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה (3 דקות).
2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב2 שלבים עד קבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 3-4 שעות.
מכינים את העוגיות :
1 מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ”מ (רצוי אף פחות). מתקבל בצק במידות 30:40 , חוצים אותו לשניים (שני מלבנים במידות 15:40)
2 מגלגלים את הרחת לוקום ל-2 גלילים צרים באורך 40 ס”מ קוטר 1 ס”מ.
3 מניחים כל גליל של רחת לוקום על גבי כל אחד ממלבני הבצק ודואגים לעטוף את גליל הרחת לוקום בבצק הדק. חוזרים על הפעולה עם היתרה של הבצק והרחת לוקום.
4 מניחים את 2 גלילי העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 בעזרת סכין / “קלף” פלסטיק חותכים את העוגיות ישירות על גבי תבנית האפייה ברוחב של 2 ס”מ כל עוגייה.
6 אופים ב- 170 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה קלה.
7 מצננים , בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ:
1 חשוב לשלב את הקמח ב-2 שלבים בעת הכנת הבצק על מנת לקבל בצק סופי עם כמה שפחות ערבוב במיקסר ( יהיה יותר פריך ) וגם למנוע מהקמח לצאת מבעד לקערת המיקסר בעת התהליך.
2 גיוון: ניתן להכין מן הבצק משולשים קטנים ושבמרכזם מניחים קוביית רחת לוקום במידות 2×2 ומגלגלים ל- “רוגלעך” קטנים. אופים ובוזקים אבקת סוכר.
עוגיות רחת לוקום מבצק שמנת של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות