פטה כבד לצד ריבת בצל
מתכון לפטה כבד מעולה בתוספת ריבת בצל
זמן הכנה
45 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פטה כבד
חצי קילו כבדי עוף נקיים
3 בצלים לבנים חתוכים גס
4 ביצים קשות
רבע כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
1 כף פלפל שחור טחון
שלושת רבעי כוס ציר עוף
ריבת בצל
4 בצלים סגולים פרוסים לרצועות
חצי כוס סוכר חום
2 כפות יין אדום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
פטה כבד
1 צולים את הכבדים במחבת.
2 מטגנים במחבת ווק עם שמן את הבצלים הלבנים עד להזהבה.
3 מכניסים למחבת הווק את הכבדים הצלויים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
4 מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
5 מורידים את הכבדים מהאש, נותנים להם להצטנן ומסננים מהם את הנוזלים.
6 מכניסים את הכבדים המבושלים עם הבצל ואת הביצים הקשות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
7 מכניסים לתבנית את הפטה, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
ריבת בצל
1 מחממים סיר ומוסיפים לו את רצועות הבצלים הסגולים והסוכר החום ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2 מוסיפים את היין וממשיכים לערבב.
3 מתבלים עם פלפל ומלח לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והבצל מתרכך לכדי ריבה.