פטה כבד לצד ריבת בצל

מתכון לפטה כבד מעולה בתוספת ריבת בצל

זמן הכנה
45 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

פטה כבד
חצי קילו כבדי עוף נקיים
3 בצלים לבנים חתוכים גס
4 ביצים קשות
רבע כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
1 כף פלפל שחור טחון
שלושת רבעי כוס ציר עוף
ריבת בצל
4 בצלים סגולים פרוסים לרצועות
חצי כוס סוכר חום
2 כפות יין אדום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
פטה כבד
1 צולים את הכבדים במחבת.
2 מטגנים במחבת ווק עם שמן את הבצלים הלבנים עד להזהבה.
3 מכניסים למחבת הווק את הכבדים הצלויים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
4 מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
5 מורידים את הכבדים מהאש, נותנים להם להצטנן ומסננים מהם את הנוזלים.
6 מכניסים את הכבדים המבושלים עם הבצל ואת הביצים הקשות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
7 מכניסים לתבנית את הפטה, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
ריבת בצל
1 מחממים סיר ומוסיפים לו את רצועות הבצלים הסגולים והסוכר החום ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2 מוסיפים את היין וממשיכים לערבב.
3 מתבלים עם פלפל ומלח לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והבצל מתרכך לכדי ריבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות